Μία ποδοσφαιρική ζωή μαζί – Η κοινή πορεία Μάγκνουσον, Ίνγκασον σε Euro και Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Μάγκνσουσον δεύτερος από αριστερά και ο Ίνγκασον δίπλα του στο ματς με την Αγγλία στο Euro 2016.

i

©IMAGO

Μία ποδοσφαιρική ζωή μαζί – Η κοινή πορεία Μάγκνουσον, Ίνγκασον σε Euro και Παγκόσμιο Κύπελλο

Γιώργος Σακελλαρίου 13:29 - 17.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:29 - 17.07.2024

Ο Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον θα συνυπάρξει στον Παναθηναϊκό με τον Χόρντουρ Μάγκνουσον. Μαζί μετρούν 2.566 λεπτά.

Το δίδυμο της εθνικής Ισλανδίας έχει πλέον στις τάξεις του ο Παναθηναϊκός.

Ο πρώην στόπερ του ΠΑΟΚ, ο Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον θα είναι στο εξής παίκτης του τριφυλλιού και θα έχει συμπαίκτη έναν συμπατριώτη του, τον Χόρντουρ Μάγκνουσον.

Πρόκειται για το βασικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας της εθνικής Ισλανδίας γι’ αρκετά χρόνια. Την τελευταία δεκαετία, όταν και μπήκαν στην ανδρών της Ισλανδίας, Μάγκνουσον και Ίνγκασον έπαιξαν μαζί σε 38 ματς. Ήταν μαζί στον αγωνιστικό χώρο 2.566 λεπτά. Από τα 38 παιχνίδια, στα 27 ξεκίνησαν παρέα στο αρχικό σχήμα της εθνικής Ισλανδίας.

Αυτό το δίδυμο θα το έχει τώρα ο Παναθηναϊκός στο ρόστερ του. Ο Ίνγκασον με ύψος 1,88 είναι δεξιοπόδαρος και ο Μάγκνσουσον με ύψος 1,91 είναι αριστεροπόδαρος. Δεν αποκλείεται όταν με το καλό γυρίσει υγιής ο Μάγκνουσον να είναι μαζί στην ενδεκάδα, αν και υπάρχει και ο Γεντβάι, ο Αράο που μπορεί να παίξει στο κέντρο της άμυνας και οι Πάλμερ-Μπράουν, Σένκεφελντ.

Οι δύο Ισλανδοί ανήκουν στην ίδια γενιά. Ο Μάγκνσουσον γεννήθηκε στις 11/2/93 και περνάει οκτώ μήνες τον Ίνγκασον, ο οποίος γεννήθηκε στις 5/8/93.

Ο πρώτος έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ανδρών της Ισλανδίας στις 12/11/14 σε ένα φιλικό με το Βέλγιο. Ο Ίνγκασον το έκανε μερικούς μήνες νωρίτερα. Τον Γενάρη του 2014 σε φιλικό κόντρα στη Σουηδία.

Euro και Μουντιάλ

Μάγκνουσον και Ίνγκασον ήταν συμπαίκτες στις μικρές εθνικές ομάδες και για πρώτη φορά συνυπήρξαν στην Ανδρών τη σεζόν 2015-16 στην ήττα, σε φιλικό ματς, από τη Νορβηγία με 3-2.

Ήταν παρόντες, όμως, σε δύο μεγάλες διοργανώσεις. Στο Euro 2016, όμως, δεν βρέθηκαν μαζί στην ενδεκάδα. Ο Ίνγκασον έπαιξε 4 λεπτά στη νίκη με 2-1 επί της Αυστρίας και 45 λεπτά στην ήττα στα προημιτελικά με 5-2 από τη Γαλλία. Ο Μάγκνσουσον, αντίθετα, έμεινε και στα τρία παιχνίδια στον πάγκο.

Στο Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία, ωστόσο, ο Μάγκνσουσον έπαιξε και στους τρεις αγώνες (έβγαλε το 90λεπτο και στους τρεις) στη φάση των ομίλων, με Αργεντινή, Νιγηρία, Κροατία. Ο Ίνγκασον στην ίδια διοργάνωση συμμετείχε για 25 λεπτά στην ήττα με 2-0 από τη Νιγηρία (άρα ήταν μαζί με τον νέο του συμπαίκτη) και 90 λεπτά στην ήττα με 2-1 από την μετέπειτα φιναλίστ Κροατία, οπότε ήταν και το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Ισλανδών. Στο ματς με την Αργεντινή (1-1) ο Ίνγκασον έμεινε στον πάγκο.

Ο Μάγκνουσον μετράει 49 ματς με την εθνική και 2 γκολ και ο Ίνγκασον έχει 51 αγώνες και 3 γκολ.

Ο Ίνγκασον ήθελε Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός που αναζητούσε ηγέτη έδειξε τις προθέσεις του για την ομάδα που επιθυμεί να χτίσει
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:00 - 15.07.2024

Ο Ίνγκασον ήθελε Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός που αναζητούσε ηγέτη έδειξε τις προθέσεις του για την ομάδα που επιθυμεί να χτίσει

Ο Παναθηναϊκός με την περίπτωση του Σβέριρ Ίνγκασον φανέρωσε τις προθέσεις του για την ομάδα που θέλει να δημιουργήσει τη νέα σεζόν. Ο Ισλανδός στόπερ ήθελε Ελλάδα και το τριφύλλι πήρε τον ηγέτη που αναζητούσε για την άμυνα.

Αντίπαλοι

Οι δύο συμπατριώτες και συμπαίκτες στο εξής, έχουν βρεθεί και αντίπαλοι. Σε τέσσερα ματς στα οποία έπαιξαν και στα 90 λεπτά. Δύο στη Ρωσία και δύο στην Ελλάδα. Ο Μάγκνουσον ήταν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας τη σεζόν 2018-19 και στο πρώτο ματς γνώρισε την ήττα εντός έδρας με 1-0 από την Ροστόφ του Ίνγκασον. Στο Ροστόφ την ίδια σεζόν δεν χάρηκε κανείς και το ματς έληξε 0-0.

Ο Ίνγκασον τον Γενάρη εκείνης της σεζόν ήρθε στον ΠΑΟΚ και πριν δύο περιόδους ακολούθησε ο Μάγκνουσον. Λόγω των τραυματισμών που είχαν οι δύο παίκτες, αναμετρήθηκαν μόνο στην Τούμπα την περίοδο 2022-23. Και τις δύο φορές νικητής ήταν ο Μάγκνουσον με 2-1.