Ίνγκασον: «Είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια που κάναμε στο Άμστερνταμ»

O Ίνγκασον στο Παναθηναϊκός - Άγιαξ

i

© Intime

Ίνγκασον: «Είμαστε περήφανοι για την προσπάθεια που κάναμε στο Άμστερνταμ»

Sportal newsroom 16:35 - 18.08.2024 / Ανανεώθηκε: 17:00 - 18.08.2024

Ο Ίνγκι Ίνγκασον μίλησε για τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ, αλλά και για τους φετινούς στόχους του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος για την πρεμιέρα του στην Stoiximan Super League!

Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο θα τεθεί αντιμέτωπη στο ΟΑΚΑ με τον Αστέρα Τρίπολης (18/8, 20:00), στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής.

Ενόψει της συγκεκριμένης αναμέτρησης, ο Ίνγκι Ίνγκασον μίλησε στο Mach Day Mag της πράσινης ΠΑΕ για τους στόχους του αλλά και τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ.

Το αφιέρωμα του «τριφυλλιού» για τον Ισλανδό

«Δυναμικός και έμπειρος με μαχητική ψυχή και πνεύμα νικητή! Ο Ίνγκι Ίνγκασον ήρθε και ταίριαξε αμέσως με το dna του Παναθηναϊκού. Ένας winner παίκτης που δίνει και την ψυχή του μέσα στο γήπεδο για την ομάδα του θέλοντας να τιμήσει τη φανέλα και το έμβλημα του συλλόγου, την ιστορία και το ένδοξο παρελθόν και φυσικά τους παθιασμένους οπαδούς του Τριφυλλιού.

Ο Iceman του Παναθηναϊκού ανοίγει την καρδιά του και μιλάει για τις πρώτες ημέρες του στην ομάδα, για το καλό κλίμα που συνάντησε στο «Γ. Καλαφάτης», για τις προοπτικές που έχει το σύνολο του Ντιέγκο Αλόνσο και για τον μεγάλο στόχο του πρωταθλήματος…».

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

Έφτασε η ώρα για την πρεμιέρα της Stoiximan Super League. Πάντοτε το πρώτο παιχνίδι κρύβει παγίδες δεδομένου και του άγχους που υπάρχει για ένα θετικό ξεκίνημα. Έχοντας πλέον ξεκάθαρη εικόνα για την ποιότητα του εφετινού Παναθηναϊκού, είσαι αισιόδοξος ενόψει της εκκίνησης;

«Είναι σίγουρα σημαντικό που ήδη έχουμε επίσημα παιχνίδια στα πόδια μας. Άρα θα έχουμε αγωνιστικό ρυθμό ως ομάδα. Αυτό πρέπει να μας δώσει ένα μικρό πλεονέκτημα έναντι του Αστέρα που μέχρι τώρα έχει δώσει μόνο φιλικούς αγώνες. Σε ό,τι αφορά εμάς λοιπόν είναι θετικό που έχουμε αγωνιστεί σε επίσημα παιχνίδια. Πιστεύω ότι η ομάδα προοδεύει, εξελίσσεται και βελτιώνεται εβδομάδα με την εβδομάδα, παιχνίδι με το παιχνίδι. Είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος. Είναι πάντοτε σημαντικό να αρχίζεις καλά και να αποκτάς αυτοπεποίθηση στο ξεκίνημα της σεζόν. Είναι θετικό που αρχίζουμε με εντός έδρας παιχνίδι και μάλιστα με δύο συνεχόμενα ματς στην έδρα μας. Έχουμε τη δυνατότητα με δύο νίκες να δημιουργήσουμε ένα καλό μομέντουμ και να πάρουμε ώθηση ενόψει των πρώτων εβδομάδων του πρωταθλήματος».

Σίγουρα είναι πλεονέκτημα για τον Παναθηναϊκό ο ρυθμός των αγώνων που έχει αποκτήσει λόγω των ευρωπαϊκών ματς με την Μπότεφ και τον Άγιαξ. Ωστόσο, μήπως αποτελεί μειονέκτημα το γεγονός πως η ομάδα προέρχεται από την πολύ απαιτητική αναμέτρηση της περασμένης Πέμπτης με τον Άγιαξ;

«Όχι, δεν νομίζω ότι αποτελεί μειονέκτημα. Θεωρώ ότι έχουμε μεγάλο βάθος στο ρόστερ. Υπάρχει πολύ καλό υλικό στην ομάδα. Έχουμε μπροστά μας την πρόκληση τριών διοργανώσεων στη διάρκεια της σεζόν και θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Χρειαζόμαστε λοιπόν το απαιτούμενο βάθος και είναι σημαντικό όλοι να είναι σε ετοιμότητα και να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Είναι ο μόνος δρόμος γιατί ξέρουμε ότι η σεζόν θα είναι μεγάλη.

Θα υπάρξουν τραυματισμοί, τιμωρίες, απουσίες κι είναι σημαντικό το γκρουπ να είναι ενωμένο. Όλοι χρειάζονται σ’ αυτή την προσπάθεια. Υπάρχουν στιγμές που μπορεί κάποιος να μην παίζει ή να μην βρίσκεται στην αποστολή, όμως θα υπάρξουν στιγμές που η ομάδα θα τον χρειαστεί. Άρα, είτε είσαι παλιός, είτε νέος, κάποια στιγμή η ομάδα θα σε χρειαστεί και πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα για να συνεισφέρεις. Γι’ αυτό επιμένω πως σημασία έχει το γκρουπ…».

Το παιχνίδι με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ άφησε μία πικρή γεύση για τον αποκλεισμό απ’ το Europa League αλλά παράλληλα έδειξε και τις τεράστιες δυνατότητες που έχει ο εφετινός Παναθηναϊκός. Ποια είναι τα συναισθήματα που έχεις μετά απ’ το συγκλονιστικό ματς στη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα και ποιο είναι το δίδαγμα για την ομάδα;

«Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι στην Ολλανδία απέναντι σε μια πολύ ισχυρή ομάδα όπως είναι ο Άγιαξ. Το παιχνίδι αυτό μας έδειξε ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη. Δυστυχώς, δεν προκριθήκαμε στην επόμενη φάση του Europa League αλλά μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια που κάναμε. Αυτό το παιχνίδι πρέπει να μας δώσει αυτοπεποίθηση για να προχωρήσουμε μπροστά.

Η προσοχή μας πλέον είναι στην αναμέτρηση με τον Αστέρα. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο γιατί προερχόμαστε από ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι 120 λεπτών. Θα είναι ένα απαιτητικό τεστ για την ομάδα αλλά όλοι μας θέλουμε να αρχίσουμε με νίκη για να συνεχίσουμε το καλό μομέντουμ που δείχνουμε πως έχουμε ως ομάδα τις τελευταίες εβδομάδες».

Είσαι νέος στον Παναθηναϊκό αλλά ουσιαστικά γνωρίζεις το πρωτάθλημα και τους αντιπάλους. Ο Αστέρας Τρίπολης έχει… παράδοση να δυσκολεύει το Τριφύλλι, ενώ πάντοτε στις πρεμιέρες, ιδίως απέναντι σε ομάδες που δεν έχουν δώσει επίσημα ματς, υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό για τον αντίπαλο, αφού η εικόνα που υπάρχει είναι μόνο από τα καλοκαιρινά φιλικά. Τι πρέπει να κάνει η ομάδα για να ξεπεράσει αυτή την παγίδα;

«Σ’ αυτή την περίπτωση το σημαντικότερο είναι να επικεντρωθούμε στους εαυτούς μας και στην ομάδα μας. Αν εμείς παίξουμε στο επίπεδο που μπορούμε, τότε θα έχουμε τη δυνατότητα να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι και να το κερδίζουμε. Αυτό ισχύει και για το ματς με τον Αστέρα. Πρέπει να πιστεύουμε στον εαυτό μας, στις δυνατότητές μας, στο γκρουπ και σ’ αυτό που προσπαθούμε να χτίσουμε. Βρισκόμαστε στην αρχή και είναι σημαντικό να αρχίσουμε καλά».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!