Ο Ίνγκασον ήθελε Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός που αναζητούσε ηγέτη έδειξε τις προθέσεις του για την ομάδα που επιθυμεί να χτίσει

Ο Ίνγκασον ήθελε Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός που αναζητούσε ηγέτη έδειξε τις προθέσεις του για την ομάδα που επιθυμεί να χτίσει

Γιώργος Σακελλαρίου 17:00 - 15.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:12 - 15.07.2024

Ο Παναθηναϊκός με την περίπτωση του Σβέριρ Ίνγκασον φανέρωσε τις προθέσεις του για την ομάδα που θέλει να δημιουργήσει τη νέα σεζόν. Ο Ισλανδός στόπερ ήθελε Ελλάδα και το τριφύλλι πήρε τον ηγέτη που αναζητούσε για την άμυνα.

Ο Παναθηναϊκός σκοπεύει να ρίξει χρήμα για να δημιουργήσει μία ισχυρή ομάδα, ώστε να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο Σβέριρ Ινγκασον δείχνει τις προθέσεις της διοίκησης του Γιάννη Αλαφούζου. Ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός, ο οποίος στις 5 Αυγούστου θα κλείσει τα 31 του χρόνια, βρισκόταν στην Μίντιλαντ. Στον σύλλογο της Δανίας παραχωρήθηκε πριν από έναν χρόνο. Πήγε στις αρχές Ιουλίου με τον ΠΑΟΚ να εισπράττει 4 εκατ. ευρώ και υπέγραψε για πέντε χρόνια.

Ο έμπειρος στόπερ ήταν κομβικό στέλεχος για την ομάδα του και κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας 30 ματς, 2 γκολ και 2 ασίστ, ωστόσο, ο ίδιος και η οικογένειά του ήθελαν να γυρίσουν στην Ελλάδα. Ο Δικέφαλος δεν έδειξε ζεστός, σε αντίθετη με το τριφύλλι. Οι πράσινοι ήθελαν έναν ηγέτη στα μετόπισθεν κι έτσι κινήθηκαν προσεκτικά, έδειξαν στον Ισλανδό ότι τον θέλουν πολύ και τον έπεισαν. Δεν δίστασαν, μάλιστα, να βγάλουν από το ταμείο 3,5 εκατ. ευρώ για να τον κάνουν δικό τους.

Ο Παναθηναϊκός με τον Ίνγκασον αγοράζει έναν δυναμικό αμυντικό. Ικανό στο χαμηλό και στο ψηλό παιχνίδι. Μία ισχυρή προσωπικότητα, με νοοτροπία νικητή. Στον ΠΑΟΚ ήταν αρχηγός και στα 4,5 χρόνια που έπαιξε στην Τούμπα κέρδισε τον κόσμο.

Το ίδιο πιστεύουν οι πράσινοι ότι θα συμβεί και με τον Ίνγκασον, ο οποίος θα υπογράψει για τρία ή τέσσερα χρόνια. Στόχος της ομάδας και του ίδιου είναι να χτιστεί γύρω του η άμυνα, ενώ έτσι θ’ απελευθερωθεί και ο Αράο για να πάει στα χαφ, εφόσον το θελήσει και ο Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο Ίνγκασον με δύο πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα σε Ελλάδα και Δανία, είναι παίκτης που γνωρίζει πως θα κάνει πρωταθλητισμό. Δεν θα έχει πρόβλημα προσαρμογής, αφού γνωρίζει την χώρα και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξέρει πως ν’ αντιμετωπίσει την πίεση του κόσμου για τίτλους. Και ήθελε να έρθει, κάτι που δείχνει το κίνητρό του. Άφησε τα προκριματικά του Champions League και ο Παναθηναϊκός με το ποσό που έδωσε στους Δανούς, του έδειξε πόσο τον εκτιμά.

Ο Ίνγκασον είναι παίκτης με 411 παιχνίδια στην καριέρα του. Έχει και 34 γκολ και 12 ασίστ. Είναι ικανός στις στατικές φάσεις, όπως έδειξε και στον ΠΑΟΚ κι αυτό ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για τον Αλόνσο, ώστε να εγκρίνει την απόκτησή του.

Ο ύψους 1,88 Ισλανδός στον Δικέφαλο μέτρησε 148 ματς με 15 γκολ και 4 ασίστ. Αποκτήθηκε τον Γενάρη του 2019 από την Ροστόφ, με την οποία είχε 49 ματς, 5 γκολ και 1 ασίστ.

Ο Ίνγκασον έπαιξε και στην Ισπανία με την Γρανάδα. Εκεί είχε 17 ματς κι ένα γκολ. Πριν μετακομίσει στην La Liga ήταν βασικό στέλεχος στο Βέλγιο με την Λόκερεν, με την οποία κατέγραψε 70 παιχνίδια, 1 γκολ και 3 ασίστ. Στην Μπρέινταμπλικ της πατρίδας του, όπου και ξεκίνησε την καριέρα του είχε 60 αγώνες, 5 γκολ και 1 ασίστ.