Ίνγκασον: «Ενθουσιασμένος με τις νέες προκλήσεις που με περιμένουν στον Παναθηναϊκό»

Ίνγκασον: «Ενθουσιασμένος με τις νέες προκλήσεις που με περιμένουν στον Παναθηναϊκό»

Γιώργος Σακελλαρίου 23:35 - 15.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:38 - 15.07.2024

Η Μίντιλαντ ανακοίνωσε την πώληση του Ίνγκασον στον Παναθηναϊκό και ο ίδιος αναφέρθηκε στην μεταγραφή του.

Ο Σβέριρ Ίνγκασον θα είναι παίκτης του τριφυλλιού έως το 2028.

Ο Παναθηναϊκός όταν διαπίστωσε την ευκαιρία προσέγγισε τόσο τον παίκτη, όσο και την Μίντιλαντ. Έβγαλε από το ταμείο 3,5 εκατ. ευρώ για να πάρει τον 31χρονο στόπερ, ο οποίος είχε συμβόλαιο έως το 2028 με την ομάδα της Δανίας. Του έδωσε τετραετές και απέδειξε πόσο τον υπολογίζει.

Η Μίντιλαντ ανακοίνωσε την πώληση του Ίνγκασον στο τριφύλλι και ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα των Δανών, δεν έκρυψε ότι είναι ενθουσιασμένος με το νέο κεφάλαιο στην καριέρα του που είναι ο Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μίντιλαντ και οι δηλώσεις του Ίνγκασον:

«Ο 30χρονος Ίνγκι Ίνγκασον επιστρέφει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπου θα αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό, ο οποίος αγόρασε τον Ισλανδό από την FC Midtjylland.

Έπειτα από μία σεζόν στην FC Midtjylland, όπου ο Ίνγκι Ίνγκασον και οι συμπαίκτες του μπόρεσαν να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα της Δανίας, ο Ισλανδός προχωρά.

Ο μεγάλος ελληνικός σύλλογος, ο Παναθηναϊκός, που τερμάτισε 4ος στο πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν και κατέκτησε το Κύπελλο, αγόρασε τον αμυντικό.

“Ο δυνατός χαρακτήρας και οι ηγετικές ιδιότητες του Ίνγκι μας έδωσαν σίγουρα κάποιες πιθανότητες όταν η κορυφή κρίθηκε στο νήμα. Ο επαγγελματισμός και η νοοτροπία του θα λείψουν και τον ευχαριστούμε για τη δέσμευσή του”, σχολίασε ο διευθυντής ποδοσφαίρου Πέτερ Σαντ.

Μετά το χρυσό μετάλλιο της περσινής σεζόν, δόθηκε η ευκαιρία στον Ίνγκασον να επιστρέψει στην Ελλάδα.

“Πρώτα θέλω να πω ευχαριστώ για την καλή στιγμή στην Γιουτλάνδη. Είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε, όπου κατακτήσαμε το πρωτάθλημα στο τέλος και είμαι χαρούμενος που γνώρισα πολλούς καλούς ανθρώπους μέσα και γύρω από τον σύλλογο. Η υποστήριξη από τους οπαδούς και η ενότητα στην ομάδα ήταν απίστευτη”, λέει ο Ίνγκασον.

“Μου δόθηκε η ευκαιρία να επιστρέψω στην Ελλάδα και είναι κάτι που θέλουμε να επιδιώξουμε οικογενειακώς και είμαι ενθουσιασμένος για τις νέες προκλήσεις που περιμένουν στον Παναθηναϊκό», δήλωσε ο διεθνής Ισλανδός.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ πρέπει να πούμε στον Ίνγκασον για τις προσπάθειές του στην FC Midtjylland και καλή τύχη στην περαιτέρω καριέρα του».