Προβλήματα για τον Ινιέστα: Η Ιαπωνία ζητάει 3,5 εκατ.ευρώ για μη καταβολή φόρων

Αντρές Ινιέστα

i

PrtScr

Προβλήματα για τον Ινιέστα: Η Ιαπωνία ζητάει 3,5 εκατ.ευρώ για μη καταβολή φόρων

Κώστας Τόπας 14:02 - 22.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:34 - 13.08.2024

Σύμφωνα με το κανάλι «NHK», ο πρώην Ισπανός διεθνής μέσος, Ινιέστα δεν είχε δηλώσει σωστά τα εισοδήματά του κατά την παραμονή του στη χώρα.

Οι ιαπωνικές φορολογικές αρχές ζητούν από τον Ισπανό ποδοσφαιριστή Αντρές Ινιέστα να πληρώσει 580 εκατομμύρια γιεν (περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ) επειδή δεν είχε δηλώσει σωστά τα εισοδήματά του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα, σύμφωνα με όσα δημοσίευσαν τα ιαπωνικά Μέσα ενημέρωσης την Παρασκευή (22/03).

Ο Ινιέστα είναι ένας από τους τρεις ξένους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν σε ιαπωνικές ομάδες από τους οποίους η ιαπωνική φορολογική υπηρεσία ζητά διαφορετικά ποσά επειδή δεν συμμορφώθηκαν σωστά με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα ένα συνολικό αδήλωτο ποσό 2.100 εκατομμυρίων γιεν (12,7 εκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με όσα δημοσίευσε ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός «NHK» αυτή την Παρασκευή (22/03).

Σύμφωνα με αδιευκρίνιστες πηγές που επικαλείται το «NHK», η περιφερειακή φορολογική υπηρεσία της Οσάκα, υπό τη δικαιοδοσία της οποίας βρίσκεται η πόλη του Κόμπε, διαπίστωσε ότι ο Ινιέστα άφησε περίπου 860 εκατομμύρια γιεν (περίπου 5,2 εκατομμύρια ευρώ) αδήλωτα για τις αμοιβές του. στην οποία ανήκε μεταξύ Ιουλίου 2018 και πέρυσι τον ίδιο μήνα.

Οι ιαπωνικές αρχές θεωρούν ότι ο Ινιέστα, 39 ετών, διέμενε, για φορολογικούς λόγους, στην Ιαπωνία, καθώς ζούσε εκείνη την περίοδο με την οικογένειά του στην πόλη Κόμπε, της οποίας ήταν πολιτιστικός πρεσβευτής. Ως εκ τούτου, η ιαπωνική φορολογική υπηρεσία ζητά από τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος σήμερα αγωνίζεται στην Emirates Club, ένα ποσό 580 εκατομμυρίων γιεν που περιλαμβάνει προσαύξηση για συσσωρευμένες φορολογικές μη πληρωμές, σύμφωνα με τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Ιαπωνίας.

Η ιαπωνική φορολογική υπηρεσία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τόσο ο Ινιέστα όσο και οι άλλοι δύο ξένοι παίκτες δεν υπέβαλαν σωστά τις αντίστοιχες φορολογικές τους δηλώσεις για ορισμένο χρονικό διάστημα, παρόλο που διέμεναν στην Ιαπωνία.

Οι άλλοι δύο ποδοσφαιριστές είναι ο Νοτιοκορεάτης Κιμ Ζιν Χιουν, ο τερματοφύλακας Σερέζο Οσάκα, που άφησε 700 εκατομμύρια γιεν (4,2 εκατομμύρια ευρώ) αδήλωτα και ο Βραζιλιάνος επιθετικός Πάτρικ), που αυτή τη στιγμή παίζει στη Ναγκόγια Γκράμπους και δεν είχε δηλώσει περίπου 600 εκατομμύρια γιεν (3,6 εκατομμύρια ευρώ).