Ο Ινιέστα θα συνεχίσει την καριέρα του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Αντρές Ινιέστα

i

©Intime

Ο Ινιέστα θα συνεχίσει την καριέρα του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Κώστας Τσιακλής • 21:51 - 07.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:25 - 14.08.2024

Ο Αντρές Ινιέστα θα συνεχίσει να αγωνίζεται ακόμα και σε ηλικία 39 ετών. Ο Ισπανός θα υπογράψει συμβόλαιο με την Emirates Club FC των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο Αντρές Ινιέστα θα συνεχίσει την καριέρα του και δεν θα κρεμάσει ακόμα τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Ο 39χρονος αυτή τη φορά θα μαγέψει τα γήπεδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αφού θα υπογράψει συμβόλαιο με την Emirates Club FC.

Ο Ινιέστα έμεινε ελεύθερος από τη Βίσελ Κόμπε της Ιαπωνίας πριν από περίπου ένα μήνα και πολλά ήταν τα σενάρια για το μέλλον του. Κάποια έλεγαν πως αυτό θα είναι και το τέλος της σπουδαίας του καριέρας ενώ κάποια άλλα τον ήθελαν να υπογράφει στην Ίντερ Μαϊάμι, στην οποία μεταγράφηκαν οι Λιονέλ Μέσι, Σέρχιο Μπουσκέτς και Ζόρντι Άλμπα.

Τελικά κανένα από τα δύο σενάρια δεν θα επιβεβαιωθεί αφού ο Ινιέστα θα συνεχίσει την καριέρα του στην Emirates Club FC. Την είδηση έκανε γνωστή ο έγκριτος δημοσιογράφος, Φαμπρίτσιο Ρομάνο που αναφέρει πως ο Ισπανός μέσος θα φτάσει το βράδυ της Δευτέρας (07/08). Ο Ινιέστα θα υπογράψει το συμβόλαιο του το πρωί της Τρίτης (08/08) και αυτό θα έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Στη συμφωνία θα υπάρξει και προαιρετική ρήτρα ανανέωσης μέχρι το 2025.

«Θέλω να κλείσω την καριέρα μου παίζοντας»

Στο «αντίο» του στη Βίσελ Κόμπε ο Ινιέστα είχε αναφέρει πως θέλει να κλείσει την καριέρα του παίζοντας. «Είμαι ευγνώμων για την αγάπη και τον σεβασμό που μου έδειξαν οι φίλαθλοι. Δυσκολεύτηκα τον τελευταίο καιρό και για αυτό επέλεξα να φύγω. Έδινα τα πάντα στα ματς και στις προπονήσεις. Έχω ζήσει πολλά πράγματα αυτά τα πέντε χρόνια, που είναι πολύς χρόνος. Επιθυμία μου είναι να αποσυρθώ και να κλείσω την καριέρα μου παίζοντας», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είναι πιθανότατα γνωστό ο Ινιέστα πέρασε το μεγαλύτερο στάδιο της καριέρας του στη Μπαρτσελόνα. Με τους «μπλαουγκράνα» ο Ισπανός μέτρησε 674 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και είχε απολογισμό 57 γκολ και 137 ασίστ. Πανηγύρισε επίσης 32 τίτλους.

Ο Ινιέστα βρισκόταν στη Βίσελ Κόμπε από το 2018, όταν και μεταγράφηκε ως ελεύθερος από τη Μπαρτσελόνα. Σε αυτή την πενταετία κατάφερε να πραγματοποιήσει 134 εμφανίσεις και να έχει απολογισμό 26 γκολ και 25 ασίστ. Τη φετινή σεζόν όπως είπε και ο ίδιος δυσκολεύτηκε αρκετά αφού κατέγραψε μόλις έξι συμμετοχές.