Αμερικανικός κολοσσός κάνει «μπάσιμο» για την αγορά της Ίντερ
i

Ίντερ/©IPhoto by Jonathan Moscrop/Getty Images/Ideal Images

Αμερικανικός κολοσσός κάνει «μπάσιμο» για την αγορά της Ίντερ

Κώστας Τόπας 13:28 - 17.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:54 - 20.08.2024

Ενα αμερικανικό επενδυτικό ταμείο είναι έτοιμο να εξαγοράσει την Ίντερ, είτε αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του συλλόγου είτε προσχωρώντας στη Suning ως μέτοχος μειοψηφίας.

Υπήρξαν αρκετές αναφορές τα τελευταία χρόνια για την πιθανή πώληση της Ίντερ, αν και η Suning πάντα επέμενε ότι θέλει να κρατήσει τον σύλλογο στα ηνία της. Η πιο πρόσφατη αναφορά για το θέμα προέρχεται από το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, «Il Giornale», η οποία υποστηρίζει ότι η Goldman Sachs και ο όμιλος Raine ερευνούν τη διεθνή αγορά εδώ και αρκετό καιρό, αναζητώντας έναν πιθανό επενδυτή που θα μπορούσε να βοηθήσει τη Suning ή να αγοράσει το κλαμπ από την κινεζική εταιρεία.

Το εν λόγω δημοσίευμα υποστηρίζει ότι τα κρίσιμα νέα, γύρω από την υπόθεση, αναμένονται σε δύο εβδομάδες, με ένα άγνωστο αμερικανικό επενδυτικό fund να παρουσιάζεται έτοιμο να επενδύσει στους «νερατζούρι» και ενδεχομένως να τους εξαγοράσει μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η «Il Giornale» ισχυρίζεται ότι η Suning είναι έτοιμη να πουλήσει τον σύλλογο για 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, το ίδιο ποσό που πλήρωσε η RedBird για να αποκτήσει τη Μίλαν το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο, αφού δεν έλαβε τις επιθυμητές προσφορές τα τελευταία χρόνια, η οικογένεια Ζανγκ θα μπορούσε να μειώσει την τιμή που ζητούσε εξ αρχής, ώστε να κάνει τη συμφωνία πιο εφικτή.

Προ μηνών, η επενδυτική φίρμα από τη Σαουδική Αραβία PIF επιχείρησε να εξαγοράσει τους «νερατζούρι», όμως έκανε πίσω λόγω της περιπλοκότητας του deal και τελικά πήρε τις μετοχές της Νιούκαστλ.