Συνεχίζεται η επανασύνδεση της Μπαρτσελόνα στην Ίντερ Μαϊάμι: Ανακοινώθηκε ο Τάτα Μαρτίνο

Τάτα Μαρτίνο

i

©PrtScr youtube

Συνεχίζεται η επανασύνδεση της Μπαρτσελόνα στην Ίντερ Μαϊάμι: Ανακοινώθηκε ο Τάτα Μαρτίνο

Κώστας Τσιακλής • 08:53 - 29.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:15 - 14.08.2024

Ο Τάτα Μαρτίνο είναι ο νέος προπονητής της Ίντερ Μαϊάμι. Ο Αργεντινός τεχνικός θα συνυπάρξει ξανά με τους Λιονέλ Μέσι και Σέρχιο Μπουσκέτς, όπως είχαν κάνει στην Μπαρτσελόνα.

Το reunion της Μπαρτσελόνα στην Ίντερ Μαϊάμι συνεχίζεται. Η ομάδα του MLS μετά τη συμφωνία της με τους Λιονέλ Μέσι και Σέρχιο Μπουσκέτς, προχώρησε και στην ανακοίνωση του νέου της προπονητή, που δεν είναι άλλος από τον Τάτα Μαρτίνο.

Η Ίντερ Μαϊάμι μαζί με τις ομάδες της Σαουδικής Αραβίας ήρθαν να ταράξουν για τα καλά τα νερά στο διεθνές ποδόσφαιρο. Ο σύλλογος της Αμερικής έχει βαλθεί να επανασυνδέσει την παλιά Μπαρτσελόνα αφού απέκτησε τους Λιονέλ Μέσι και Σέρχιο Μπουσκέτς ενώ προσέλαβε και τον Χεράλδο Τάτα Μαρτίνο στη θέση του προπονητή.

Για την πρόσληψη του Αργεντινού τεχνικού μίλησε ο Χόρχε Μας, ο οποίος είπε τα εξής: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να καλωσορίσουμε τον Τάτα στην Ίντερ Μαϊάμι. Νιώθουμε ότι είναι ένας προπονητής που ταιριάζει με τις φιλοδοξίες μας ως σύλλογος και είμαστε αισιόδοξοι για το τι μπορούμε να πετύχουμε μαζί. Ο Τάτα έχει προπονήσει στα υψηλότερα επίπεδα και πιστεύουμε ότι η εμπειρία θα είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για εμάς καθώς στοχεύουμε να ανταγωνιστούμε για τίτλους εδώ».

Με τη σειρά του ο Τάτα Μαρτίνο παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις και ανέφερε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που έρχομαι σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως η Ίντερ Μαϊάμι και ξέρω ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά σπουδαία πράγματα. Ο σύλλογος έχει τις απαραίτητες υποδομές για να γίνει ανταγωνιστικός στην περιφέρειά του και πιστεύω ότι με τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση του καθενός μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Υπενθυμίζουμε πως ο Τάτα Μαρτίνο διετέλεσε προπονητής των Μέσι και Μπουσκέτς στη Μπαρτσελόνα για περίπου ένα χρόνο και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του 2013 μέχρι τον Ιούνιο του 2014. Σε 59 αναμετρήσεις ο 60χρονος είχε απολογισμό 40 νίκες, 11 ισοπαλίες και οκτώ ήττες, με την ομάδα του να σημειώνει 148 τέρματα και να δέχεται 48. Παρά τα αξιοσημείωτα αυτά νούμερα, ο Τάτα Μαρτίνο κατάφερε να οδηγήσει τη Μπάρτσα μόνο στην κατάκτηση του σούπερ καπ Ισπανίας.