Μισθολογική κρίση στην Ίντερ Μαϊάμι: Ο Μέσι θα κερδίσει 250 φορές περισσότερα από τον Σουάρες!

Λιονέλ Μέσι - Νεϊμάρ - Λουίς Σουάρες

i

Λιονέλ Μέσι - Νεϊμάρ - Λουίς Σουάρες/©Photo by Quality Sport Images/Getty Images/Ideal Images

Μισθολογική κρίση στην Ίντερ Μαϊάμι: Ο Μέσι θα κερδίσει 250 φορές περισσότερα από τον Σουάρες!

Κώστας Τόπας 15:06 - 09.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:25 - 14.08.2024

Ο Λουίς Σουάρες ετοιμάζεται να αγωνιστεί ξανά στο πλευρό του Λιονέλ Μέσι, με τη φανέλα της Ίντερ Μαϊάμι. Μόνο που για να το κάνει αυτό θα πρέπει να ρίξει το «κασέ» του.

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση βρίσκεται προ των πυλών. Ο Ουρουγουανός, Λουίς Σουάρες και ο Αργεντινός, Λιονέλ Μέσι είναι πολύ κοντά στο να φορέσουν ξανά τη φανέλα της ίδιας ομάδας. Δύο αστέρες θα παίξουν ξανά για την ίδια ομάδα, αλλά μπορεί να υπάρξουν καταστάσεις που η διαφορά αποδοχών μεταξύ τους μπορεί να δημιουργήσει κρίση στην Ίντερ Μαϊάμι.

Η Ίντερ Μαϊάμι πρέπει να συμμορφωθεί με τους μισθολογικούς κανόνες του MLS για να επανενώσει δύο πρώην συμπαίκτες της Μπαρτσελόνα στη Φλόριντα. Οι ομάδες που αγωνίζονται στην κορυφαία κατηγορία της Αμερικής επιτρέπεται να πληρώνουν υψηλούς μισθούς μόνο σε τρεις παίκτες. Μόνο αυτός ο αριθμός παικτών μποροεί να πληρωθεί πολλά χρήματα, πάνω από το ανώτατο όριο αποδοχών του συλλόγου.

Ο οκτώ φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας, Λιονέλ Μέσι, ο πρώην μέσος της Μπάρτσα, Σέρχιο Μπουσκέτς και ο Βραζιλιάνος μέσος, Γκρεγκόρ ξεχωρίζουν ως τα τρία αστέρια στο «DRV PNK Stadium». Ανάλογη στάση αναμένεται να κρατήσει και ο Σουάρες εάν γίνει αποδεκτή η προσφορά του να μετακομίσει στις ΗΠΑ ως ελεύθερος. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί να κάνει θυσίες όσον αφορά τον μισθό.

Ωστόσο, η Mirror ανέφερε ότι ο έμπειρος Ουρουγουανός σταρ, ο οποίος διέκοψε τους δεσμούς του με τη βραζιλιάνικη ομάδα Γκρέμιο, θα λαμβάνει μόνο 200.000 δολάρια ετησίως. Κι αυτό γιατί ο Σουάρες δεν θα ξεπεράσει το salary cap. Ο Ουρουγουανός δείχνει χαρούμενος που θα παίξει δίπλα στον Μέσι για να ενώσει τις δυνάμεις του για άλλη μια φορά. Ο Αργεντινός αστέρας έχει υπογράψει συμβόλαιο αξίας τουλάχιστον 50 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, με τους όρους να αυξάνονται περαιτέρω με τις συμφωνίες με την adidas και την Apple TV. Έτσι, ο Λιονέλ Μέσι θα κερδίσει 250 φορές περισσότερα από τον Σουάρες.