Ιωαννίδης: «Αν πάρουμε από κάθε παίκτη το 100%, δεν μας σταματάει κανείς στην Ελλάδα»

Ο Φώτης Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: «Αν πάρουμε από κάθε παίκτη το 100%, δεν μας σταματάει κανείς στην Ελλάδα»

Sportal newsroom 21:00 - 28.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:16 - 29.09.2024

Στην κάμερα της Cosmote TV μίλησε ο Φώτης Ιωαννίδης, για το παιχνίδι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σχολίασε την αγωνιστική τακτική της «Ένωσης», αλλά και την τεράστια ποιότητα του ρόστερ των Πράσινων.

Ο 24χρονος επιθετικός τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι σκληρός στον αγωνιστικό χώρο, για να αντεπεξέλθει στον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου. Συμπληρώνοντας, ότι το Τριφύλλι διαθέτει ένα ρόστερ με τεράστια ποιότητα, του οποίου αν οι παίκτες αποδώσουν στο 100%, τότε δεν υπάρχει ομάδα στην Ελλάδα να τους σταματήσει.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Φώτη Ιωαννίδη στην κάμερα της Cosmote TV και την εκπομπή «Sportshow» (Κυριακή 29/9, 16:30), όπου μίλησε για:

Τον τρόπο που αγωνίζεται η ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ σαν ομάδα έχει ένα ιδιαίτερο στιλ παιχνιδιού, ιδιαίτερα όταν αμύνεται. Αυτό έχω την εντύπωση ότι θα πρέπει να το διαχειριστούμε και οι παίκτες λίγο καλύτερα. Στο πώς να προετοιμάσουμε το παιχνίδι, στο πόσο σκληροί να είμαστε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, στο πόσο καλά θα αντεπεξέλθουμε στον τρόπο παιχνιδιού.

Γιατί είναι ένας τρόπος παιχνιδιού ακραίος, είναι κοντά στο όριο του φάουλ συνέχεια, σε man to man μαρκαρίσματα. Ένας τρόπος, τον οποίο δουλεύουμε καθημερινά, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε την καλύτερη λύση».

Για την επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού: «Δεν έχει κάνει μόνο με τον αντίπαλο, έχει να κάνει και με εμάς. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον κάθε ποδοσφαιριστή που έχουμε στο έπακρον. Αυτή τη στιγμή έχουμε παίκτες με τεράστια ποιότητα και έχω την εντύπωση ότι εάν καταφέρουμε να πάρουμε από τον καθένα το 100%, νομίζω πως δεν μπορεί κάποια ομάδα στην Ελλάδα να μας σταματήσει».

Για την ομοιότητα του αγώνα της Νέας Φιλαδέλφειας, με το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα: «Όχι νομίζω πως είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Αυτό το ματς είναι πιο κοντά στο παιχνίδι με τον Άγιαξ, στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, παρά στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Γιατί είναι μία ομάδα τελείως διαφορετική. Ο προπονητής αντιμετωπίζει κάθε αντίπαλο διαφορετικά και είναι φυσιολογικό αυτό».