«Τώρα ναι, ο Ιωαννίδης μπορεί να θεωρείται παίκτης της Σπόρτινγκ»

Ιωαννίδης - Μπακασέτας

i

©Itime

«Τώρα ναι, ο Ιωαννίδης μπορεί να θεωρείται παίκτης της Σπόρτινγκ»

Κώστας Τόπας 09:34 - 23.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:08 - 23.07.2024

Δημοσίευμα της «A Bola» αποκαλύπτει πως η Σπόρτινγκ Λισαβόνας βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του Φώτη Ιωαννίδη από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος θα κρατήσει ποσοστό μεταπώλησης.

«Η σαπουνόπερα γύρω από τον Ιωαννίδη πλησιάζει στο τέλος της. Ευτυχισμένη έκβαση για τα Λιοντάρια, που εδώ και πολλές εβδομάδες έχουν επικεντρώσει όλη την προσοχή της αγοράς στην απόκτηση του 24χρονου Έλληνα επιθετικού, ο οποίος την περασμένη σεζόν ήταν το βασικό πρόσωπο στον Παναθηναϊκό», αναφέρει αρχικά το δημοσίευμα της «A Bola».

Οι Πορτογάλοι υπογραμμίζουν τη συμφωνία μεταξύ Ιωαννίδη και Σπόρτινγκ, με τον Έλληνα διεθνή φορ να υπογράφει συμβόλαιο στα «Λιοντάρια» διάρκειας πέντε ετών. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός θα γεμίσει τα ταμεία του με 23 εκατομμύρια ευρώ (20 εκατομμύρια καθαρά συν τρία ακόμη σε μορφή μπόνους), με την «A Bola» να τονίζει ωστόσο πως «ο Παναθηναϊκός σκέφτεται να δεχτεί αυτό το ποσό αλλά χωρίς... μπόνους.

Ωστόσο, αυτό «δεν θα είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την πραγματοποίηση αυτής της υπόθεσης».

Κι εξηγεί λέγοντας πως αυτό που μένει για την μετακόμιση του Ιωαννίδη στην Πορτογαλία είναι Σπόρτινγκ και Παναθηναϊκός να βρουν τη «χρυσή» τομή για το ποσοστό μεταπώλησης. Το «τριφύλλι», βάσει δημοσιεύματος, προσπαθεί να φτάσει στο 20%, κάτι που τα λιοντάρια προσπαθούν να κατεβάσουν. Επιπλέον, από ό,τι ήταν δυνατό να εξακριβωθεί, αυτό θα μπορούσε να είναι το στοιχείο ξεκλειδώματος για το κλείσιμο μιας συμφωνίας.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός επιδιώκει να θέσει στα δικά του μέτρα τους όρους πληρωμής της μεταγραφής, με την Σπόρτινγκ να σκοπεύει να πληρώσουν σε δύο χρόνια, ενώ η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο θέλει σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Πάντως στην Πορτογαλία επιμένουν λέγοντας πως η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για την μεταγραφή του Φώτη Ιωαννίδη έχει ήδη επιτευχθεί.