Φάκελος Ιωαννίδης: Η ομάδα που προτιμά ο Παναθηναϊκός να τον δώσει και αυτή που θέλει ο ίδιος να πάει

Φώτης Ιωαννίδης

i

Intime

Φάκελος Ιωαννίδης: Η ομάδα που προτιμά ο Παναθηναϊκός να τον δώσει και αυτή που θέλει ο ίδιος να πάει

Sportal newsroom 13:54 - 18.07.2024

Ο Παναθηναϊκός καλοβλέπει την προοπτική της πώλησης του κορυφαίου του επιθετικού στην Ίπσουιτς, όμως ο Φώτης Ιωαννίδης πιέζει για να πάει στη Μπολόνια.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε τα χέρια με τον Λεβαδειακό και κάπως έτσι ο Φώτης Ιωαννίδης πλέον ανήκει 100% στους «πράσινους». Το «τριφύλλι» συμφώνησε με τους Βοιωτούς και εξαγόρασε το ποσοστό μεταπώλησης που είχαν εκείνοι (το οποίο έφτανε το 45%), θέλοντας έτσι να γλυτώσει μελλοντικές απώλειες εσόδων.

Πλέον, από οποιαδήποτε πώληση του 24χρονου επιθετικού, ο σύλλογος θα λάβει όλα τα οφέλη αυτής. Πράγματι, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε συζητήσεις με αρκετές ομάδες, αφού το όνομά του έχει ήδη συνδεθεί με Μπολόνια, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Ίπσουιτς. Η τελευταία είναι και αυτή στην οποία το «τριφύλλι» θέλει να δώσει τον παίκτη, λόγω της προσφοράς της.

Ο σύλλογος της Premier League ανέβηκε φέτος στην πρώτη κατηγορία του κορυφαίου πρωταθλήματος στην Αγγλία και η προσδοκία της είναι να χτίσει ένα δυνατό ρόστερ. Για αυτό τον λόγο, λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal από την Ιταλία, προσφέρει στον Παναθηναϊκό το ποσό των 30 εκατ. ευρώ και από πλευράς του το «τριφύλλι» γλυκοκοιτάζει την περίπτωσή πώλησής του εκεί. Εδώ υπάρχει όμως ένα «αλλά».

Ο Φώτης Ιωαννίδης δεν «ψήνεται» καθόλου με αυτή την προοπτική! Ο Έλληνας επιθετικός θέλει να βρίσκεται του χρόνου σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και η Ίπσουιτς δεν του προσφέρει αυτή τη δυνατότητα. Αν μη τι άλλο, δε, πρόκειται για μία ομάδα που μόλις τώρα εξασφάλισε παρουσία της στην Premier League και ρεαλιστικά θα δώσει μάχη για την παραμονή της στην κατηγορία.

Αντ' αυτού, ο Φώτης Ιωαννίδης πιέζει για μία άλλη προοπτική μεταγραφής, σε ομάδα η οποία έχει δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για την περίπτωσή του. Ο λόγος για την Μπολόνια! Ο σύλλογος της Ιταλίας «χάνει» βέβαια στη μάχη των προσφορών, αφού είναι διατεθειμένη να ξοδέψει τέσσερα εκατ. ευρώ λιγότερα από τους Βρετανούς, ήτοι ένα ποσό κοντά στα 26 εκατ. ευρώ. Παρόλα αυτά, το κλαμπ της Serie A έχει σύμμαχο τον ποδοσφαιριστή, αφού εκείνος καλοβλέπει το ενδεχόμενο να παίξει σε μία ομάδα που τη νέα σεζόν θα αγωνιστεί στο UEFA Champions League.

Επιπλέον λόγος που ο διεθνής φορ προτιμά τη Μπολόνια είναι το γεγονός πως χιλιομετρικά βρίσκεται πιο κοντά στην Ελλάδα. Αν υπήρχε σύλλογος στην Αγγλία που θα έπαιζε στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, ο Ιωαννίδης θα δοκίμαζε την τύχη του στο νησί. Για την ώρα ωστόσο και με τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή, ο παίκτης προτιμά τη μετακόμιση του στην Ιταλία.