Επιτέλους, ο Ηρακλής έχει όραμα ξανά!
i

© Intime

Επιτέλους, ο Ηρακλής έχει όραμα ξανά!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 13:19 - 16.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:19 - 16.06.2024

Μετά από πολλά δύσκολα χρόνια και ατελειώτη υπομονή, ο κόσμος του Ηρακλή μπορεί να ελπίζει σε ένα «καλύτερο αύριο» μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο διοικητικό κομμάτι του συλλόγου.

Όλες οι ομάδες έχουν περάσει δύσκολα. Και οι «μεγάλες» και τα μικρότερα μεγέθη. Και στην Ελλάδα και στα άλλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο, όμως τα... πέτρινα χρόνια, που συνηθίζουμε να λέμε στην ποδοσφαιρική αργκό, τα έχουν στα βιβλία της ιστορίας τους όλες οι ομάδες. Υπάρχει, ωστόσο, μία ομάδα που έχει την πρωτοκαθεδρία σε αυτή την κατάσταση. Και αυτή δεν είναι άλλη από τον Ηρακλή!

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης τα τελευταία αρκετά χρόνια αλωνίζει στις χαμηλές κατηγορίες και η καθημερινότητα της είναι ίδια: Αφαιρέσεις βαθμών λόγω οφειλών, μη εξασφάλιση αδειοδότησης, χρέη, υποβιβασμοί, στοχοποίηση. Μάλιστα, έφτασε ακόμα και μία ανάσα από το να... βαρέσει διάλυση, να αφανιστεί. Αλλά οι οργανωμένοι και «ρομαντικοί» οπαδοί του έκαναν ότι μπορούσαν και με πολύ κόπο έσωσαν την κατάσταση, που δημιούργησαν διοικήσεις και μεγαλομετόχοι που πέρασαν και δεν… ακούμπησαν.

Φυσικά, αυτή η απογοητευτική ρουτίνα δεν αρμόζει σε έναν σύλλογο του ονόματος και της ιστορίας του Ηρακλή. Και έχει ως αποτέλεσμα να απομακρύνει τη μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου από τα κοινά της ομάδας, να μην περνάει ούτε απ' έξω από το «Καυτανζόγλειο». Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν φτάσει στο σημείο να αποφεύγουν ακόμα και να ενημερωθούν για τα νέα της ομάδας.

Κι όμως, γυρίζει ο διακόπτης!

Η αισιοδοξία είναι κάτι το οποίο είχε χαθεί στο στρατόπεδο του «Γηραιού». Κανένας φίλος της ομάδας δεν έβλεπε... φως στο τούνελ. Οι περισσότεροι είχαν δεχτεί -θέλοντας και μη- αυτή την άσχημη κατάσταση και είχαν αποδεχτεί ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Ωστόσο, για καλό δικό τους, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και να που από το πουθενά το σκηνικό έχει αρχίσει και αλλάζει ριζικά τις τελευταίες ημέρες.

Και αυτό λόγω της έλευσης του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη! Είναι γνωστό πως ο Έλληνας επιχειρηματίας εδώ και αρκετές μέρες είναι πολύ κοντά στο να αναλάβει τη διοικητική ηγεσία του συλλόγου της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο ερασιτέχνης Ηρακλής, υπάρχει συμφωνία σε όλα τα επίπεδα, η οποία θα επικυρωθεί της επόμενες ημέρες για να προχωρήσει και το τυπικό μέρος της μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ στον κ. Παναγιώτη Μονεμβασιώτη.

Μάλιστα, ο γνωστός επιχειρηματίας, που βρέθηκε την Τετάρτη (12/06) στη Θεσσαλονίκη, έτυχε αποθεωτικής υποδοχής από τους φίλους του «Γηραιού» στο Κατσάνειο και παραχώρησε και τις πρώτες του δηλώσεις ως ιδιοκτήτης του Ηρακλής (παρότι δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμα το deal).

Οι καλύτερες μέρες έρχονται...

Η υπομονή που έκανε ο κόσμος του Ηρακλή, περιμένοντας να εμφανιστεί ο άνθρωπος που θα βάλει πλάτη και θα επαναφέρει την ομάδα στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ατελείωτη. Και όπως όλα δείχνουν θα ανταμειφθούν οι φίλοι του «Ημίθεου» για την υπομονή τους, καθώς ο «Mr. Βενέτης» αναμένεται να φέρει πολλές ευχάριστες αλλαγές στη ζωή του συλλόγου και κατ' επέκταση στη δική τους.

Ο Ηρακλής πλέον θα έχει στη διοικητική του ηγεσία έναν ιδιοκτήτη ισχυρό οικονομικά, κάτι το οποίο αρχικά προσφέρει στον «Γηραιό» οικονομική υγεία και συνέπεια. Ο Μονεμβασιώτης είναι ένας ιδιαίτερα διορατικός επιχειρηματίας, που έχει αποδείξει και από την παρουσία του στον Απόλλων Σμύρνης ότι δεν θέλει να έχει οφειλές. Και γι' αυτό δεν είχε και δεν έχει.

Αυτό όμως που είναι πολύ σημαντικό, ίσως περισσότερο και απ' όλα τα άλλα, είναι πως ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης είναι ένας άνθρωπος με όραμα και φιλοδοξίες. Και αυτό το έχει μεταδώσει ήδη στον κόσμο του Ηρακλή, πριν καλά καλά πέσουν οι υπογραφές. Στον κόσμο του Ηρακλή, που είχε ξεχάσει πως είναι να βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία. Έστω και συγκρατημένη...