Στο πλευρό της Εθνικής ο Μάκης Γκαγκάτσης

Στο πλευρό της Εθνικής ο Μάκης Γκαγκάτσης

Βασίλης Μοιρώτσος 16:40 - 10.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:40 - 10.09.2024

Έμπρακτα δείχνει τη στήριξή του στην Εθνική Ελλάδας ο Μάκης Γκαγκάτσης, αφού ο πρόεδρος της ΕΠΟ βρέθηκε στο Δουβλίνο για το ματς με την Ιρλανδία.

Η Εθνική Ελλάδας βρίσκεται στο Δουβλίνο, δίνοντας τη δεύτερη της αναμέτρηση για το φετινό Nations League. Αντίπαλός της η Ιρλανδία, κόντρα στην οποία θέλει να αποσπάσει το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο, μετά την επικράτηση με 3-0 κόντρα στη Φινλανδία.

Στο πλάι της «γαλανόλευκης» και των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βρίσκεται και ο Μάκης Γκαγκάτσης, ο οποίος ταξίδεψε με την αποστολή της ομάδας. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας διέμεινε στο ξενοδοχείο που έμειναν και οι ποδοσφαιριστές, ενώ το πρωί ανήμερα του αγώνα είχε συνάντηση με τον προπονητή και τους παίκτες.

Η καθολική αναγνώριση στον Γιοβάνοβιτς και η ατάκα: «Ολυμπιακός είμαι κόουτς»

Η αγάπη που έλαβε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τον κόσμο του Παναθηναϊκού στην επί 2,5 χρόνια θητεία του στον πάγκο της ομάδας ήταν πρωτοφανής. Λογικό αν αναλογιστούμε πως ο Ιβάν ήταν ο μοναδικός προπονητής εδώ και πολλά χρόνια που έκανε και πάλι τον Παναθηναϊκό ομάδα πρωταθλητισμού. Και που τον επανέφερε στην Ευρώπη.

Δεν ήταν όμως μόνο η αναγνώριση των Παναθηναϊκών όλα αυτά τα χρόνια. Ο προπονητής της εθνικής ομάδας είχε από την πρώτη στιγμή την καθολική αναγνώριση όλων των φιλάθλων της χώρας, τόσο για τις προπονητικές του ικανότητες και για την αξία του σαν άνθρωπος. Ποτέ δεν έδωσε δικαιώματα, ποτέ δεν έδειξε να μη σέβεται τον αντίπαλο, ποτέ δεν προκάλεσε. Το αντίθετο.

Αυτή η αναγνώριση σίγουρα έπαιξε ρόλο και στην απόφαση της ΕΠΟ να του δώσει το... χρίσμα του προπονητή της Εθνικής ομάδας προκειμένου να είναι εκείνος που θα προσπαθήσει να την οδηγήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Και ο σεβασμός που υπάρχει προς τον προπονητή και άνθρωπο Γιοβάνοβιτς είναι εμφανέστατος σχεδόν σε κάθε του παρουσία πλέον με τα γαλανόλευκα.

Μια πρώτη γεύση την πήραμε από το θερμό χειροκρότημα το βράδυ του Σαββάτου στο Καραϊσκάκη στο ματς απέναντι στη Φινλανδία. Και μια δεύτερη σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο, στην αναχώρηση της αποστολής της Εθνικής από Αθήνα για Δουβλίνο, όπου αύριο θα αντιμετωπίσει την Ιρλανδία. Περπατώντας ανάμεσα σε κόσμο ο Γιοβάνοβιτς είδε ανθρώπους να τον σταματούν συνεχώς για να του εκφράσουν τη συμπάθειά τους, τον θαυμασμό τους, την υποστήριξή τους.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Πολλοί εξ αυτών ζητούσαν να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί του, ενώ και αστυνομικοί κατά τη διάρκεια του ελέγχου των διαβατηρίων μόλις τον αντίκρισαν ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του. Και η αλήθεια είναι πως είναι κάτι που συναντάμε για πρώτη φορά να συμβαίνει με προπονητή της Εθνικής ομάδας εδώ και πολλά χρόνια.

Την... ατάκα της ημέρας πάντως την είπε ένας συγκεκριμένος που σταμάτησε τον Γιοβάνοβιτς λίγο πριν τον έλεγχο των διαβατηρίων. «Είσαι πολύ καλός άνθρωπος. Πολύ καλός. Και καλός προπονητής. Ολυμπιακός είμαι κόουτς αλλά τις αξίες να τις λέμε», του είπε με τον Γιοβάνοβιτς να χαμογελά και να τον ευχαριστεί θερμά.