Ούτε Ουίλιαμς, ούτε Γιαμάλ, ούτε Ογιαρθάμπαλ: Ο Σιμόν κυνηγούσε τον αληθινό ήρωα της Ισπανίας (vid)

Ούτε Ουίλιαμς, ούτε Γιαμάλ, ούτε Ογιαρθάμπαλ: Ο Σιμόν κυνηγούσε τον αληθινό ήρωα της Ισπανίας (vid)

Sportal newsroom 00:45 - 15.07.2024 / Ανανεώθηκε: 02:59 - 15.07.2024

Δευτερόλεπτα πριν λήξει ο τελικός εμφανίστηκε ένας ήρωας. Και δεν ήταν κανένας από τους σκόρερ.

Ο Νίκο Ουίλιαμς ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Η Ισπανία πήρε προβάδισμα, η Αγγλία βρήκε απάντηση αργότερα με τον Πάλμερ να ισοφαρίζει σε 1-1.

Όλοι Euro LIVE από το Βερολίνο για τον θρίαμβο της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ισπανίας
SPORTAL ORIGINALS

23:55 - 14.07.2024

Όλοι Euro LIVE από το Βερολίνο για τον θρίαμβο της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ισπανίας

Όλοι Euro για τον τελικό της Κυριακής ανάμεσα σε Ισπανία και Αγγλία! Παύλος Κουστέρης και Κώστας Τόπας μεταφέρουν όλο το ρεπορτάζ από το Olympiastadion του Βερολίνου. Παρουσιάζουν οι Σωτήρης Κωσταβάρας και Στέφανος Αβραμίδης.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του μεγάλου τελικού του EURO 2024 όμως οι Ισπανοί βρήκαν κι άλλο γκολ. Χρυσή η αλλαγή του Ντε λα Φουέντε που ακούει στο όνομα Ογιαρθάμπαλ. Ένα άγγιγμα μέσα στην περιοχή για να νικήσει τον σχεδόν ανίκητο Πίκφορντ και να φέρει τους Ισπανούς μια ανάσα από το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας τους.

Θα μπορούσε ένας από τους δύο ή και οι δύο μαζί να ήταν οι ήρωες της βραδιάς για την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Οι ήρωες μιας ολόκληρης χώρας. Αλλά ο αληθινός ήρωας ήταν άλλος. Δεν σκόραρε. Δεν έδωσε ασίστ. Αλλά ήταν εκείνος που έκανε την πιο καθοριστική επέμβαση του EURO. Ναι, αν ο Ντάνι Όλμο δεν ήταν πάνω στη γραμμή στην τριπλή χαμένη ευκαιρία της Αγγλίας στο φινάλε, μπορεί το ματς να είχε άλλη κατάληξη. Σίγουρα, πάντως, θα είχε πάει στην παράταση.

Τρεις κεφαλιές. Μία την έδιωξε ο Σιμόν, μία ο Ντάνι Όλμο όταν ο τερματοφύλακάς του ήταν εξουδετερωμένος, μία κατέληξε άουτ. Και όταν είδε ο Σιμόν την μπάλα να καταλήγει άουτ, έτρεξε να αποθεώσει τον συμπαίκτη του που ήταν ο ήρωας της τελευταίας στιγμή. Μαζί και ο Κουκουρέγια και όλοι οι Ισπανοί παίκτες, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο. Μια φάση που πανηγυρίστηκε περισσότερο και από γκολ. Και όχι άδικα.

Δείτε το στιγμιότυπο με την επέμβαση και τον πανηγυρισμό:

23:57 - 14.07.2024

Ο ήρωας Όλμο: Η επέμβαση του ΑΙΩΝΑ

Ο Όλμο στέρησε το γκολ ισοφάρισης με απόκρουση πάνω στη γραμμή και κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του.