Αυτή είναι η τιμωρία των Ρόδρι και Μοράτα για τα προσβλητικά συνθήματα κατά του Γιβραλτάρ

Άλβαρο Μοράτα & Ρόδρι

i

PrtScr

Αυτή είναι η τιμωρία των Ρόδρι και Μοράτα για τα προσβλητικά συνθήματα κατά του Γιβραλτάρ

Κώστας Τόπας 14:13 - 07.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:13 - 07.08.2024

Οι Ισπανοί αστέρες Άλβαρο Μοράτα και Ρόδρι τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό ενός αγώνα από την UEFA αφού φώναξαν υβριστικά συνθήματα κατά του Γιβραλτάρ, στον απόηχο της κατάκτησης του Euro 2024.

Σε ένα κλιπ που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την παρέλαση της νίκης τους, ο αρχηγός της εθνικής Ισπανίας, Άλβαρο Μοράτα εθεάθη να φωνάζει υβριστικά συνθήματα κατά του Γιβραλτάρ, με τον Ρόδρι να ακολουθεί σε αυτό.

Το όργανο ελέγχου, ηθικής και πειθαρχίας της UEFA (CEDB) αποφάσισε τώρα ότι οι δύο παίκτες είναι «ένοχοι για αδυναμία συμμόρφωσης με τις γενικές αρχές συμπεριφοράς, για παραβίαση των βασικών κανόνων αξιοπρεπούς συμπεριφοράς, για χρήση αθλητικών εκδηλώσεων για εκδηλώσεις μη αθλητικού φύση και για την ανυποληψία του αθλήματος του ποδοσφαίρου, και ειδικότερα της UEFA».

Το Γιβραλτάρ, το οποίο βρίσκεται στο νότιο άκρο της Ισπανίας και είναι υπό βρετανική κυριαρχία από τον 18ο αιώνα. έγινε βρετανική επικράτεια το 1713 και έχει συχνά απορρίψει την υπαγωγή της στην ισπανική κυριαρχία.

Το βίντεο κλιπ προκάλεσε τεράστια προσβολή στο Γιβραλτάρ και η τιμωρία της UEFA επιβλήθηκε μετά από καταγγελία της FA του Γιβραλτάρ, η οποία χαρακτήρισε τα συνθήματα «εξαιρετικά προκλητικά και προσβλητικά».

Το περιστατικό συνέβη μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες Ισπανούς φιλάθλους στην πλατεία Cibeles της Μαδρίτης, στις 15 Ιουλίου μετά τη νίκη της ομάδας τους με 2-1 επί της Αγγλίας στο Βερολίνο, στον τελικό του Euro 2024. Η Ισπανία δεν έχει απαντήσει ακόμη στην απόφαση της UEFA και είναι άγνωστο εάν θα εξετάσει το ενδεχόμενο να τιμωρήσει τους αστέρες της, δεδομένου ότι η ισπανική κυβέρνηση εξακολουθεί να διεκδικεί την κυριαρχία της χερσονήσου.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!