Δύο αστέρες της Ισπανίας κινδυνεύουν με αποκλεισμό από την UEFA μετά τα συνθήματα κατά του Γιβραλτάρ (vid)

Δύο αστέρες της Ισπανίας κινδυνεύουν με αποκλεισμό από την UEFA μετά τα συνθήματα κατά του Γιβραλτάρ (vid)

Κώστας Τόπας 10:36 - 20.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:36 - 20.07.2024

Δύο αστέρες της Ισπανίας κινδυνεύουν με αποκλεισμό από την UEFA μετά από συνθήματα κατά του Γιβραλτάρ κατά τη διάρκεια των εορτασμών τους για το Euro 2024.

Η Ισπανία πανηγύρισε τον θρίαμβό της στο Euro 2024 eπί της Αγγλίας πραγματοποιώντας παρέλαση τίτλου στο κέντρο της Μαδρίτης την περασμένη Τρίτη (16/07) . Αλλά οι εορτασμοί αμαυρώθηκαν από ορισμένους παίκτες που φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα κατά του Γιβραλτάρ, το οποίο βρίσκεται στο νότιο άκρο της Ισπανίας και είναι υπό βρετανική κυριαρχία από τον 18ο αιώνα.

Ο Ρόδρι εθεάθη να φωνάζει «Το Γιβραλτάρ είναι Ισπανία» μαζί με τον Λαμίν Γιαμάλ, ενώ ο Αλβάρο Μοράτα αργότερα τραγούδησε το ίδιο άσμα. Σύμφωνα με ένα νέο ρεπορτάζ από τη Marca, ο Ρόδρι και ο Μοράτα αντιμετωπίζουν αποκλεισμό από την UEFA μετά τα συνθήματά τους για το Γιβραλτάρ.

Ο Επιθεωρητής Δεοντολογίας και Πειθαρχίας της EFA διορίστηκε να εξετάσει μια πιθανή παραβίαση των Πειθαρχικών Κανονισμών της UEFA από τους Ρόδρι και Μοράτα. Ένας πιθανός αποκλεισμός δύο αγώνων διαφαίνεται για τους δύο Ισπανούς, εάν η UEFA αποφασίσει να τους επιβάλει κυρώσεις για τις ενέργειές τους κατά τη διάρκεια των εορτασμών τους για το Euro 2024.

Η ανακοίνωση της UEFA έγραφε: «Ένας Επιθεωρητής Δεοντολογίας και Πειθαρχίας της UEFA διορίζεται για να αξιολογήσει μια πιθανή παραβίαση των Πειθαρχικών Κανονισμών της UEFA από τους παίκτες Rodrigo Hernández Cascante και Álvaro Morata στο πλαίσιο συμπεριφοράς που συνέβη κατά τη δημόσια παρουσίαση του Uefa Euro 2024. τρόπαιο στη Μαδρίτη στις 15 Ιουλίου 2024. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα θα γίνουν διαθέσιμες σε εύθετο χρόνο».