Ισπανία από τα παλιά, διέλυσε την Κροατία και σκόρπισε τον τρόμο!

Ισπανία από τα παλιά, διέλυσε την Κροατία και σκόρπισε τον τρόμο!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 20:56 - 15.06.2024 / Ανανεώθηκε: 21:05 - 15.06.2024

Ιδανική πρεμιέρα στο Euro 2024 για την Ισπανία, που πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση και πανηγύρισε μία εμφατική νίκη με 3-0 επί της Κροατίας.

Μπορεί η Ισπανία να μην έχει τις... παλιοσειρές, με τις οποίες έγραψε ιστορία, κατακτώντας δύο σερί Euro και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ενδιάμεσα, αλλά δεν πρέπει κανείς να την ξεγράφει! Και αυτό το απέδειξε με το καλημέρα, επικρατώντας εμφατικά της Κροατίας με 3-0 στο «Ολύμπιασταντιον» για την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro 2024.

Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης οι Ισπανοί έδειξαν τις προθέσεις τους, οι οποίες ήταν κυριαρχικές. Είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής, κυκλοφορούσαν ωραία την μπάλα, χάνοντας την σπάνια και προσπαθούσαν να βρουν τον τρόπο να γίνουν επικίνδυνοι. Κάτι το οποίο κατάφεραν σε πρώτη φάση στο 7', με το σουτ του Μοράτα να καταλήγει στην αγκαλιά του Λιβάκοβιτς.

Όσο κυλούσε ο χρόνος οι τυπικά φιλοξενούμενοι άρχισαν να παίρνουν μέτρα μέσα στο γήπεδο και να προσπαθούν κι εκείνοι από την πλευρά τους να γίνουν απειλητικοί. Όμως όχι μόνο δεν κατάφεραν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, αλλά στο 29' βρέθηκαν και πίσω στο σκορ. Μετά από μία εξαιρετική μπαλιά του Ρουίθ, ο Μοράτα βγήκε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε υποδειγματικά τον Λιβάκοβιτς για το 1-0.

Μάλιστα, έπειτα από τρία λεπτά η «φούρια ρόχα» βρήκε και δεύτερο τέρμα. Ο Ρουίθ από μαέστρος έγινε σκόρερ, πετυχαίνοντας ένα υπέροχο γκολ για το 2-0 της εθνικής ομάδας της πατρίδας του. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Κροατία προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς, χάνοντας μία τεράστια διπλή ευκαιρία με τους Μπρόζοβιτς και Μάγιερ και τελικά τα χειρότερα για εκείνη ήρθαν στο 45+2', που ο Καρβαχάλ μετά από σέντρα του Γιαμάλ, έγραψε το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Με την έναρξη της επανάληψης οι Ισπανοί «άγγιξαν» και τέταρτο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 52' ο Γιαμάλ μετά από μία εξαιρετική πάσα του Πέδρι βρέθηκε σε πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά είδε τον Λιβάκοβιτς να του λέει όχι με μία εντυπωσιακή επέμβαση. Ύστερα από τέσσερα λεπτά είχε και η «χρβάτσκα» τη στιγμή της, αλλά Στάνισιτς και Μπούντιμιρ είδαν τις προσπάθειες τους να σταματούν στα σώματα των Ισπανών.

Με προβάδισμα τριών τερμάτων και την αντίπαλο της να μην έχει καθόλου ψυχολογία, η Ισπανία ήξερε πως ο χρόνος ήταν σύμμαχος της, με αποτέλεσμα από ένα σημείο και μετά να κάνει μία άνετη διαχείριση και να έχει ήδη στο μυαλό της στο επόμενο παιχνίδι. Στο τέλος η Κροατία πήγε να την... ενεργοποιήσει, όμως ούτε αυτό δεν κατάφερε.

Στο 78ο λεπτό οι Κροάτες κέρδισαν πέναλτι, του οποίου την εκτέλεση ανέλαβε ο Πέτκοβιτς, ο οποίος παρότι αρχικά δεν νίκησε τον Σιμόν από την άσπρη βούλα, το έκανε στη συνέχεια της φάσης. Ωστόσο, το γκολ δεν μέτρησε ποτέ, καθώς υπήρξε οφσάιντ και το 3-0 παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα.