Χαμός στην Ισπανία: Μάνατζερ και παίκτες εμπλέκονται σε κύκλωμα εγκληματικής οργάνωσης
i

©printscreen

Χαμός στην Ισπανία: Μάνατζερ και παίκτες εμπλέκονται σε κύκλωμα εγκληματικής οργάνωσης

Κωνσταντίνος Ζήκος • 12:41 - 27.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:39 - 14.08.2024

Άνω κάτω η Ισπανία με τα ευρήματα των αρχών για σκάνδαλα στον χώρο του Ποδοσφαίρου - Συνελήφθησαν 17 άτομα στη Μελίγια και τη Γρανάδα, μεταξύ των οποίων μάνατζερ και παίκτες ποδοσφαιρικής ομάδας 3ης κατηγορίας.

Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κατηγορούνται για φερόμενη διάπραξη εγκλημάτων με συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διαφθορά, απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και παραποίηση εγγράφων. Η έρευνα διεξήχθη με κοινή συμμετοχή και συνεργασία της Ισπανικής Αστυνομίας, της La Liga και της Europol, με αποτέλεσμα την σύλληψη 11 ατόμων από την Μελίγια και 6 από τη Γρανάδα.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο όταν η Γενική Διεύθυνση Ρύθμισης Τυχερών Παιγνίων, του Υπουργείου Καταναλωτή, ενημέρωσε τους πράκτορες για την ύπαρξη πολλών ειδοποιήσεων που ελήφθησαν από διαφορετικούς διαδικτυακούς στοιχηματικούς οίκους. Αυτές ανέφεραν υποψίες για πολλαπλά στοιχήματα που έγιναν από τη Μελίγια σε συγκεκριμένα αποτελέσματα αγώνων ποδοσφαίρου που έπαιξε μια ομάδα από την πόλη.

Παράλληλα, η La Liga ανέφερε μια ανώνυμη επικοινωνία που είχε μέσω του καναλιού της, στην οποία ενημερώθηκε για ύποπτες πρακτικές της ίδιας ποδοσφαιρικής ομάδας που σχετίζονται με στημένα αθλητικά παιχνίδια, καθώς και για παρατυπίες στη συλλογή ενισχύσεων και επιδοτήσεων, των οποίων τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για αθλητικά στοιχήματα.

Μόλις ελήφθησαν οι πληροφορίες και αναλύθηκαν, οι πράκτορες εντόπισαν ένα πολύπλοκο εγκληματικό δίκτυο, αποδεικνύοντας ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της ομάδας, ήταν αυτός που φέρεται να διαχειριζόταν τα στημένα. Οι παίκτες χρησιμοποίησαν επίσης τρίτους στο περιβάλλον τους για να υλοποιήσουν τα στοιχήματα και έτσι να αποφύγουν να συνδέσουν το όνομα τους με τις παραπάνω ενέργειες.

Η συνδρομή της εταιρίας SIGMA (Παγκόσμια Υπηρεσία Έρευνας Αγοράς Τυχερών Παιχνιδιών) μαζί με την προσπάθεια της EUROPOL, επέφερε την άμεση εξαγωγή αποτελεσμάτων και στοιχείων από τις ύποπτες ηλεκτρονικές συσκευές. Πρέπει να τονιστεί ότι οι έρευνες συνεχίζονται και σύντομα θα προκύψουν ακόμα περισσότερες εξελίξεις.