Ιστορικό ρεκόρ εσόδων για τη Μάντσεστερ Σίτι

Ιστορικό ρεκόρ εσόδων για τη Μάντσεστερ Σίτι

Άγγελος Φραγκισκάτος 09:34 - 15.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:58 - 14.08.2024

Η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε έσοδα ρεκόρ για το οικονομικό έτος 2022-23 στην Premier League, με την αγγλική ομάδα να βάζει στα ταμεία της ένα ποσό που πλησιάζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε έσοδα ρεκόρ για το οικονομικό έτος 2022-23. Ο αγγλικός σύλλογος επιβεβαίωσε έσοδα 818 εκατομμυρίων ευρώ, ξεπερνώντας το ρεκόρ της Premier League 744 εκατομμυρίων ευρώ, που ανακοίνωσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον περασμένο μήνα. 

Οι πολίτες κατάφεραν να διπλασιάσουν το κέρδος τους, από 47 εκατομμύρια ευρώ σε 92 εκατομμύρια ευρώ, παρά τα αυξημένα έξοδα της σε μισθούς. Η σεζόν 2022-23 ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη για τη Σίτι, η οποία έκανε το τρεμπλ στην Premier League, το Champions League και το Κύπελλο Αγγλίας, ενισχύοντας τα οικονομικά μέσω των εμπορικών εσόδων και των μεταδόσεων. 

Οι πωλήσεις του Γκάμπριελ Ζεσούς και του Ολεξάντρ Ζιντσένκο στην Άρσεναλ και η αποχώρηση του Ραχίμ Στέρλινγκ για την Τσέλσι απέφεραν περίπου 125 εκατομμύρια ευρώ, βοηθώντας το κέρδος του συλλόγου από τις μεταγραφές στα 330 εκατομμύρια ευρώ τις τελευταίες πέντε σεζόν. «Μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι η σεζόν 2022-23 ήταν η καλύτερη στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Φεράν Σοριάνο. 

Η Σίτι βάζει στον «πάγο» το ενδιαφέρον της Ρεάλ για τον Χάαλαντ: «Θα είναι εδώ για πολλά χρόνια»
PREMIER LEAGUE

15:25 - 14.11.2023

Η Σίτι βάζει στον «πάγο» το ενδιαφέρον της Ρεάλ για τον Χάαλαντ: «Θα είναι εδώ για πολλά χρόνια»

Ο Φεράν Σοριάνο, Διευθύνων Σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι αναφέρθηκε στο μέλλον του Έρλινγκ Χάαλαντ, του οποίου το συμβόλαιο είναι έως το 2027, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Ο πρόεδρος της Σίτι, Καλντούν Αλ Μουμπάρακ, δήλωσε: «Η οικονομική μας υγεία και η επιτυχία στο γήπεδο σημαίνει ότι όλοι όσοι συνδέονται με τη Μάντσεστερ Σίτι μπορούν να προσβλέπουν στο μέλλον με ενθουσιασμό. Τα συλλογικά μας επιτεύγματα μου δίνουν τεράστια σιγουριά ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα τα επόμενα χρόνια».