Αλφι Χάαλαντ: «Ισως μείνει για 15 χρόνια στη Σίτι ο Ερλινγκ»
i

Απόλυτα ικανοποιημένος είναι στη Σίτι ο Χάαλαντ/printscreen

Αλφι Χάαλαντ: «Ισως μείνει για 15 χρόνια στη Σίτι ο Ερλινγκ»

Sportal newsroom 11:54 - 13.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:11 - 20.08.2024

Για το μέλλον του Ερλινγκ Χάαλαντ μίλησε στο «France Football» ο πατέρας του, Αλφι, τονίζοντας πως τίποτα δεν είναι απόλυτα αποφασισμένο.

Από το 2008 και μετά, όταν ανέβαλε την τεχνική ηγεσία της ο Πεπ Γκουαρντιόλα, η Μάντσεστερ Σίτι έχει γίνει προορισμός και ποδοσφαιστές κορυφαίου επιπέδου και πλέον μπορεί να προσελκύσει τους πάντες.

Λόγω του πρότζεκτ που υπάρχει, της δουλειάς που γίνεται σε καθημερινή φάση… πίσω από τιες κάμερες, αλλά και όσων βγάζει η ομάδα πάνω στο χορτάρι η Σίτι μπορεί πλέον να διεκδικήσει και -κυρίως- να πάρει τους καλύτερους.

Οπως έγινε και στην περίπτωση του Ερλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος αν και είχε κι άλλες προτάσεις (πιο σημαντική εκείνη της Ρεάλ), επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στο «Etihad».

Η απόφασή του, ως τώρα δικαιώνει απόλυτα την επιλογή των ανθρώπων της Σίτι, αλλά και του ίδιου, με τον 22χρονο Νορβηγό φορ να έχει σκοράρει 23 φορές σε 18 συμμετοχές με τη φανέλα των «πολιτών».

Επιπλέον, δείχνει να είναι απόλυτα ικανοποιημένος με τη ζωή στο Μάντσεστερ και σε πρόσφατες δηλώσεις του στο «France Football» ο πατέρας του, Αλφι Χάαλαντ, τόνισε πως ο γιος του μπορεί να μείνει για πολλά χρόνια ακόμα εκεί. Πάντως, δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο αλλαγής σκηνικού στο μέλλον.

«Ο Ερλινγκ θα μπορούσε να μείνει στη Σίτι για 15 χρόνια επειδή είναι πάρα πολύ χαρούμενος εκεί και διότι μιλάμε για ένα τεράστιο κλαμπ. Ωστόσο, ίσως θελήσει να αποδείξει πως μπορεί να κερδίσει σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα. Ισως να μείνει για τρία χρόνια στην Αγγλία και μετά να πάει στην Ιταλία, την Ισπανία ή τη Γαλλία. Πάντως, δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο σχετικά με αυτό» τόνισε ο Αλφι Χάαλαντ σχετικά με το μέλλον του γιου του.

Υπενθυμίζουμε πως η Μάντσεστερ Σίτι απέκτησε το καλοκαίρι τον Ερλινγκ Χάαλαντ από την Ντόρτμουντ, με τον Νορβηγό σούπερ σταρ να υπογράφει 5ετές συμβόλαιο. Σύμφωνα, όμως, με δημοσιεύματα τον τρίτο χρόνο του ενεργοποιείται ρήτρα, η οποία αν καταβληθεί μπορεί να επιτρέψει στον Χάαλαντ να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα εκτός Αγγλίας.