Από τον παππού στον πατέρα και τώρα στον γιο: Τρίτη γενιά Μαλντίνι στην εθνική Ιταλίας

Ο Ντάνιελ Μαλντίνι με τη φανέλα της Μόντσα - Φωτ. IMAGO

Από τον παππού στον πατέρα και τώρα στον γιο: Τρίτη γενιά Μαλντίνι στην εθνική Ιταλίας

Κώστας Τόπας 08:43 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 08:43 - 05.10.2024

Ο επιθετικός της Μόντσα, Μαλντίνι, θα γίνει η τρίτη γενιά της οικογένειάς του που θα εκπροσωπήσει την Ιταλία, μετά τον πατέρα Πάολο και τον παππού Τσέζαρε.

Ο Ντάνιελ Μαλντίνι, γιος του πρώην παίκτη της Μίλαν και της εθνικής Ιταλίας Πάολο Μαλντίνι  έλαβε την πρώτη του κλήση για την Ιταλία για τους επόμενους δύο αγώνες του Nations League, με το Βέλγιο και το Ισραήλ.

Ο επιθετικός της Μόντσα, τελευταία στο ιταλικό πρωτάθλημα μετά από έξι αγωνιστικές, θα γίνει ο τρίτος Μαλντίνι που θα φορέσει τα χρώματα της «Σκουάντρα Ατζούρα», μετά την κλήση του προπονητή του, Λουτσιάνο Σπαλέτι κι έτσι θα υπερασπιστεί τη φανέλα της εθνικής του ομάδας, έπειτα από τον πατέρα του Πάολο και τον παππού Τσέζαρε Μαλντίνι, που πέθανε το 2016.

Ο 22χρονος Ντάνιελ Μαλντίνι αγωνίζεται σήμερα στη Μόντσα όπου δόθηκε δανεικός και στη συνέχεια πουλήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από τη Μίλαν, όπου ο πατέρας και ο παππούς του ήταν αρχηγοί.

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι κάλεσε επίσης τρεις νέους παίκτες. τον τερματοφύλακα της Γιουβέντους, Μικέλε Ντι Γκρεγκόριο, τον μέσο της Ρόμα, Νικολό Πισίλι και τον αμυντικό της Μίλαν, Ματέο Γκάμπια, σκόρερ του νικητηρίου γκολ στο ντέρμπι με την Ιντερ (2-1) στις 24 Σεπτεμβρίου.

Η Ιταλία θα υποδεχθεί το Βέλγιο την Πέμπτη (10/10) στη Ρώμη και το Ισραήλ στις 14 Οκτωβρίου στο Ούντινε. Μετά από δύο αξιοσημείωτες εμφανίσεις στο Nations League, οι Ατζούρι βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου τους.

Τον περασμένο μήνα η Ιταλία κέρδισε το Ισραήλ με 2-1 σε αγώνα στη Βουδαπέστη λόγω της κατάστασης ασφαλείας στη Μέση Ανατολή. Το Ισραήλ ηττήθηκε επίσης με 3-1 από το Βέλγιο σε έναν αγώνα που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών στην ουγγρική πόλη Ντέμπρετσεν.

Ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Ιταλίας, ο Πάολο Μαλντίνι έπαιξε 126 φορές για τη χώρα του μεταξύ 1984 και 2009, ένα ρεκόρ εμφάνισης που στη συνέχεια ξεπέρασε ο Φάμπιο Καναβάρο και στη συνέχεια ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Ο Τσέζαρε Μαλντίνι είχε μια πιο μέτρια διεθνή καριέρα, παίζοντας 14 φορές με την Ιταλία τη δεκαετία του 1960.