Η Ιταλία γνώρισε για πρώτη φορά στην ιστορία της δύο ήττες στο ίδιο Euro!

Ιταλία - Ελβετία

i

© Imago

Η Ιταλία γνώρισε για πρώτη φορά στην ιστορία της δύο ήττες στο ίδιο Euro!

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 18:48 - 30.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:07 - 30.06.2024

Η Ιταλία αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Euro 2024 και κατέγραψε ένα αρνητικό ρεκόρ...

Μία από τις ομάδες που απογοήτευσαν στο Euro 2024, ήταν δίχως αμφιβολία η Εθνική Ιταλίας. Η ομάδα του Σπαλέτι αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων κόντρα στην Ελβετία (2-0) και γνώρισε τον αποκλεισμό στην αναμέτρηση που διεξήχθη για τη φάση των «16» του τουρνουά, δίνοντας έτσι συνέχεια στις κακές εμφανίσεις.

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της με το δεξί στην πρεμιέρα απέναντι στους Αλβανούς (2-1), με τη νίκη αυτή να είναι η μοναδική που πέτυχε.

Στη συνέχεια το σύνολο του Σπαλέτι ηττήθηκε από την Ισπανία (1-0), ενώ την τρίτη αγωνιστική των ομίλων ο Τζακάνι «έσωσε» την ομάδα του με το γκολ του κόντρα στην Κροατία, χαρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1).

Στο τέλος, το κοντέρ έγραψε δύο ήττες και το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως αυτή η αρνητική επίδοση δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στην ιστορία της Εθνικής, καθώς μέχρι χθες (29/6) οι Ιταλοί δεν είχαν ηττηθεί ποτέ δύο φορές στο ίδιο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Τα έλεγε ο Μουρίνιο για την Ιταλία...

Ποτέ δεν έπεισαν κανέναν ο Λουτσιάνο Σπαλέτι και οι παίκτες του, οι οποίοι αναχώρησαν πρόωρα για την πατρίδα τους, με αποτέλεσμα να δικαιώσουν έναν εκ των κορυφαίων προπονητών του κόσμου, που πριν καν αρχίσει η διοργάνωση είχε προβλέψει πως η Ιταλία δεν θα πρωταγωνιστούσε. Ο λόγος για τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο «Special One» ήταν ξεκάθαρος για τους Ιταλούς περίπου μία εβδομάδα πριν την έναρξη του Euro 2024. «Η Ιταλία πρωταθλήτρια Ευρώπης; Δεν το πιστεύω. Δεν έχουν αρκετό ταλέντο για να φτάσουν στην κατάκτηση. Πήραν το τελευταίο, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορούν και αυτό», είχε πει χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Πορτογάλος τεχνικός.

Μάλιστα, ο Κροάτης παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, είχε συμφωνήσει με τον Μουρίνιο. «Η Ιταλία έχει λίγους ή και καθόλου παίκτες κορυφαίου επιπέδου στο ρόστερ της. Ο Ντοναρούμα είναι ό,τι καλύτερο έχουν και το έδειξε απέναντι στους Ισπανούς». Βέβαια, εκείνος δεν παίρνει τα... credit του Πορτογάλου προπονητή, καθώς το σχόλιο του έγινε μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Όπως και να 'χει, η πρόβλεψη του Ζοσέ Μουρίνιο σχετικά με την Ιταλία ήταν ολόσωστη. Οι «Ατζούρι» δεν έφτασαν καν κοντά στο βαρύτιμο τρόπαιο και έδειξαν πως υστερούν αρκετά σε ποιότητα σε σχέση με τις περισσότερες ομάδες, που είναι αυτή τη στιγμή στο τουρνουά. Ίσως τώρα οι Ιταλοί που άσκησαν έντονη κριτική στον Μουρίνιο γι' αυτά που είχε πει, αντιληφθούν ότι ο «Special One» δεν ήθελε να τους πικάρει, αλλά να τους... προσγειώσει στην πραγματικότητα.