Προπονητής της Serie C κατέρρευσε στον πάγκο του κατά τη διάρκεια αγώνα

Ο Ματέο Αμπάτε στον αγωνιστικό χώρο

i

PrtScr

Προπονητής της Serie C κατέρρευσε στον πάγκο του κατά τη διάρκεια αγώνα

Κώστας Τόπας 10:37 - 25.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:14 - 14.08.2024

Ανησυχητικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στη Serie C το απόγευμα της Κυριακής (24/09), όταν ο προπονητής της Περγολετέζε, Ματέο Αμπάτε, κατέρρευσε στον πάγκο του.

Ο Ματέο Αμπάτε έκλεισε τα 40 έτη ηλικίας, τον περασμένο μήνα και βρισκόταν στη μέση μιας συζήτησης με τον τέταρτο διαιτητή κατά τη διάρκεια του εκτός έδρας αγώνα της Περγολετέζε με τη Βιτσέντζα, όταν ξαφνικά φάνηκε να χάνει την ισορροπία του και να καταρρέει.

Το ιατρικό προσωπικό έσπευσε στο σημείο και παρείχε τις πρώτες βοήθειες, αλλά οι πρώτες πληροφορίες ότι χρησιμοποιήθηκε απινιδωτής διαψεύστηκαν. Ο Αμπάτε μεταφέρθηκε με φορείο στο ασθενοφόρο και αμέσως στο νοσοκομείο, όπου το Sky Sport Italia ανέφερε ότι είχε τις αισθήσεις του. Μια δήλωση από τον Περγολετέζε δόθηκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Κυριακής (24/09), διαβεβαιώνοντας ότι ο νεαρός προπονητής λιποθύμησε και υποβλήθηκε σε εξετάσεις στο νοσοκομείο, περιμένοντας θετικά νέα για να επιστρέψει στο σπίτι του.

Ο 40χρονος τεχνικός είναι πρώην παίκτης των Ανκόνα, Πιατσέντζα, Βερόνα και Κρεμονέζε μεταξύ άλλων και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2018. Η υγεία του προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς το 2021 αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο, κάνοντας χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία, με τον Αμπάτε ωστόσο να μην έχει νικήσει πλήρως την ασθένεια. Ακόμη και σήμερα η διαδικασία περιλαμβάνει έλεγχο κάθε έξι μήνες για παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας του.

Tags: