Τα έλεγε ο Μουρίνιο για την Ιταλία...

Τα έλεγε ο Μουρίνιο για την Ιταλία...

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 16:58 - 30.06.2024 / Ανανεώθηκε: 17:03 - 30.06.2024

Λίγο πριν ξεκινήσει το Euro 2024 ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε κληθεί να σχολιάσει μερικές ομάδες. Και όσον αφορά την Ιταλία, δικαιώθηκε εκατό τοις εκατό.

Η Ιταλία όχι μόνο αποκλείστηκε σχετικά νωρίς στο Euro 2024 μετά την ήττα από την Ελβετία (2-0), αλλά δεν κατάφερε καν να είναι ανταγωνιστική και να ζορίσει την ομάδα του Μουράτ Γιακίν. Κάπως έτσι, τελείωσε το ταξίδι της «σκουάντρα ατζούρα», που από το ξεκίνημα του δεν ήταν και τόσο ευχάριστο.

Στην πρεμιέρα χρειάστηκε να κάνει ανατροπή και να... ματώσει, προκειμένου να πάρει τη νίκη επί της Αλβανίας (2-1), κόντρα στην Ισπανία ήταν σαν να μην εμφανίστηκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο και έχασε με 1-0 αντί για 4-0, ενώ με την Κροατία πήρε τον χρυσό» βαθμό της ισοπαλίας (1-1) με buzzer beater.

Ποτέ δεν έπεισαν κανέναν ο Λουτσιάνο Σπαλέτι και οι παίκτες του, οι οποίοι αναχώρησαν πρόωρα για την πατρίδα τους, με αποτέλεσμα να δικαιώσουν έναν εκ των κορυφαίων προπονητών του κόσμου, που πριν καν αρχίσει η διοργάνωση είχε προβλέψει πως η Ιταλία δεν θα πρωταγωνιστούσε. Ο λόγος για τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο «Special One» ήταν ξεκάθαρος για τους Ιταλούς περίπου μία εβδομάδα πριν την έναρξη του Euro 2024. «Η Ιταλία πρωταθλήτρια Ευρώπης; Δεν το πιστεύω. Δεν έχουν αρκετό ταλέντο για να φτάσουν στην κατάκτηση. Πήραν το τελευταίο, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορούν και αυτό», είχε πει χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Πορτογάλος τεχνικός.

Μάλιστα, ο Κροάτης παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Ζβόνιμιρ Μπόμπαν, είχε συμφωνήσει με τον Μουρίνιο. «Η Ιταλία έχει λίγους ή και καθόλου παίκτες κορυφαίου επιπέδου στο ρόστερ της. Ο Ντοναρούμα είναι ό,τι καλύτερο έχουν και το έδειξε απέναντι στους Ισπανούς». Βέβαια, εκείνος δεν παίρνει τα... credit του Πορτογάλου προπονητή, καθώς το σχόλιο του έγινε μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Όπως και να 'χει, η πρόβλεψη του Ζοσέ Μουρίνιο σχετικά με την Ιταλία ήταν ολόσωστη. Οι «Ατζούρι» δεν έφτασαν καν κοντά στο βαρύτιμο τρόπαιο και έδειξαν πως υστερούν αρκετά σε ποιότητα σε σχέση με τις περισσότερες ομάδες, που είναι αυτή τη στιγμή στο τουρνουά. Ίσως τώρα οι Ιταλοί που άσκησαν έντονη κριτική στον Μουρίνιο γι' αυτά που είχε πει, αντιληφθούν ότι ο «Special One» δεν ήθελε να τους πικάρει, αλλά να τους... προσγειώσει στην πραγματικότητα.