Η ατάκα του Ιταλιάνο για το πως θα σταματήσει τον Ελ Κααμπί: «Φέραμε αλυσίδες και λουκέτα»

Ιταλιάνο & Ελ Κααμπί

i

©Intime

Η ατάκα του Ιταλιάνο για το πως θα σταματήσει τον Ελ Κααμπί: «Φέραμε αλυσίδες και λουκέτα»

Κώστας Τόπας 09:44 - 29.05.2024 / Ανανεώθηκε: 11:47 - 29.05.2024

Ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιτσέντζο Ιταλιάνο αστειεύτηκε για το πώς θα σταματήσει τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, τον καλύτερο παίκτη του Ολυμπιακού, τον οποίο θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Τετάρτης (29/05, 22:00) στον τελικό της Conference League.

Ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιτσέντζο Ιταλιάνο αστειεύτηκε ότι έφερε «αλυσίδες και λουκέτα» στην Αθήνα για να σταματήσει τον Μαροκινό επιθετικό, Αγιούμπ Ελ Κααμπί τον καλύτερο παίκτη του Ολυμπιακού, το βράδυ της Τετάρτης (29/05, 22:00) στον τελικό του Conference League.

Οι «βιόλα» επιστρέφουν σε έναν τελικό για έναν ευρωπαϊκό τίτλο μετά την απογοήτευση που έχασαν το τρόπαιο την περυσινή σεζόν στην ίδια διοργάνωση. Η ομάδα του Ιταλιάνο θα επιδιώξει την κατάκτηση του τροπαίου, έχοντας παράλληλα την επιθυμία να σπάσει την 64χρονη ξηρασία της Φιορεντίνα, χωρίς τίτλο εκτός ιταλικών συνόρων, αφού το τελευταίο και μοναδικό ήταν το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης το 1960. Το Κύπελλο Ιταλίας 2001 ήταν το τελευταίο τρόπαιο που πανηγύρισε η ομάδα της Τοσκάνης.

«Είμαστε δυνατοί και εμείς και ο Ολυμπιακός. Έχουμε εμπειρία και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Για εμάς είναι μια εκδίκηση και δεν ήμουν σίγουρος ότι θα είχαμε αυτή την ευκαιρία. Αλλά αξίζαμε να επιστρέψουμε στον τελικό. Τώρα δεν πρέπει κάνουμε λάθη και παίξτε όπως απαιτεί ο τελικός: με εσωτερική φωτιά αυτή τη φορά θέλουμε να τελειώσει διαφορετικά από ό,τι στην Πράγα», σχολίασε ο Ιταλιάνο στη συνέντευξη Τύπου.

Ο μεγάλος κίνδυνος του Ολυμπιακού, είναι ο σέντερ φορ Ελ Κάαμπι, ο οποίος έχει πετύχει 32 γκολ τη φετινή σεζόν, 10 από αυτά στο Conference League, πέντε στο Europa League και 17 στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Έχουμε αλυσίδες και λουκέτα για να τον σταματήσουμε (γέλια). Πέρα από τα αστεία, ξέρουμε ότι έρχεται με μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Τόσο αυτός όσο και η ομάδα έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά. Στα τελευταία παιχνίδια, ο Ολυμπιακός κέρδισε την Άστον Βίλα, η οποία ήταν ένα από τα φαβορί για να κερδίσει το τρόπαιο φέτος.

Ξέρουμε ότι είναι ένα από τα δυνατά σημεία του αντιπάλου μας και προσπαθήσαμε να προετοιμάσουμε τακτικές πτυχές που θα μπορούσαν να τον περιορίσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των «βιόλα».