Ιταλιάνο: «Γνωρίζουμε τους κινδύνους κόντρα στον Ολυμπιακό, να παίξουμε σαν να είναι το τελευταίο ματς της ζωής μας»

Βιντσέντσο Ιταλιάνο

i

©Intime

Ιταλιάνο: «Γνωρίζουμε τους κινδύνους κόντρα στον Ολυμπιακό, να παίξουμε σαν να είναι το τελευταίο ματς της ζωής μας»

Κώστας Τόπας 14:26 - 28.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:44 - 29.05.2024

Ο τεχνικός της Φιορεντίνα, Βιντσέντσο Ιταλιάνο μίλησε μετά το τέλος της προπόνησης των «βιόλα» στην «OPAP Arena» για τον τελικό με τον Ολυμπιακό για το Conference League και τόνισε ότι η ομάδα του θα κάνει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο για να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Μετά την προπόνηση το πρωί της Τρίτης (28/05) στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην «OPAP Arena», ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιντσέντσο Ιταλιάνο, μίλησε στο Sky Sport για τον μεγάλο τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό για το Conference League και τόνισε ότι η ομάδα του θα κάνει τα πάντα, ώστε οι «βιόλα» να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

«Και φέτος τιμήσαμε αυτή τη διοργάνωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είμαστε στον τελικό με ξεκάθαρο μονοπάτι. Θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιες γνώσεις από την περσινή χρονιά. Τώρα γνωρίζουμε τους κινδύνους και τα οφέλη που μπορείτε να έχει αυτός ο τελικός. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που έχουμε αυτή την εκδίκηση.

Τι είπαμε μεταξύ μας; Είχαμε την ικανότητα να επιστρέψουμε εδώ σε ακόμη έναν τελικό. Πρέπει να ερμηνεύσουμε το ματς σαν να ήταν το τελευταίο της ζωής μας. Κανείς δεν είναι σίγουρος ότι θα είμαστε ακόμα εκεί τα επόμενα χρόνια. Πρέπει να έχουμε τη φλόγα μέσα μας, ένας τελικός είναι πάντα τελικός.

Το να παίξεις στους ευρωπαϊκούς τελικούς δεν είναι ποτέ εύκολο. Τα μονοπάτια είναι γεμάτα παγίδες. Πιστεύω ότι είμαστε όλοι πιο ώριμοι από πέρυσι, έχουμε έναν ακόμη χρόνο εμπειρίας. Τότε ο αγώνας είναι 50/50 όπως όλοι οι τελικοί», κατέληξε ο Ιταλιάνο στο Sky Sport..

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, στις 29 Μαΐου στις 22:00 Ολυμπιακός και Φιορεντίνα θα κοντραριστούν στην «OPAP Arena» για τον τελικό του Conference League, με στόχο την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Η ομάδα από τη Φλωρεντία στον ημιτελικό απέκλεισε την Μπριζ, με μια νίκη με 3-2 στην Ιταλία και μία ισοπαλία στο Βέλγιο (1-1). Ενώ από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» με δύο νίκες (4-2, 2-0) απέναντι στην Άστον Βίλα πήραν το εισιτήριο για τον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό στην ιστορία τους.