Μεταγραφή και για τον μικρό αδερφό Εμπαπέ - Χαράζει την δική του πορεία

Μεταγραφή και για τον μικρό αδερφό Εμπαπέ - Χαράζει την δική του πορεία

Sportal newsroom 13:56 - 05.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:11 - 05.07.2024

Ο Ίθαν Εμπαπέ, ο μικρότερος αδερφός του «σούπερ σταρ» Κιλιάν Εμπαπέ, έκανε και εκείνος το επόμενο βήμα στην ποδοσφαιρική του καριέρα στα 17 του χρόνια. Άφησε πίσω και αυτός την Παρί Σεν Ζερμέν και μετακόμισε βόρεια της Γαλλίας και συγκεκριμένα στην Λιλ.

Ο Ίθαν Εμπαπέ θα συνεχίσει την καριέρα του στη Λιλ, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του με τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο αδερφός του διάσημου Κιλιάν Εμπαπέ που θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης, αρνήθηκε να τον ακολουθήσει στην ισπανική ομάδα, ενώ αποφάσισε να μην υπογράψει την επέκταση της συνεργασίας του με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο 17χρονος μέσος έμεινε ελεύθερος από την πρωταθλήτρια Γαλλίας και χθες έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο που τού πρότεινε η Λιλ. Είναι η πρώτη φορά που ο Ίθαν Εμπαπέ αποφάσισε να μην ακολουθήσει τον αδερφό του. Ο Ιθαν, ο οποίος αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος, ακολουθούσε έως τώρα το ίδιο μονοπάτι με τον Κιλιάν στην καριέρα του. Ξεκίνησε κι αυτός το 2015 από την AS Μπόντι και το 2017 τον ακολούθησε από τη Μονακό στην Παρί Σεν Ζερμέν

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λιλ:

«Η Λιλ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την υπογραφή του πρώτου επαγγελματικού συμβολαίου του Ιθάν Εμπαπέ στα 17 του χρόνια. Ο Γάλλος μέσος υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο 3 ετών με τον σύλλογο».  

Ο πρόεδρος της Λιλ ανέφερε για τον ερχομό του Ίθαν Εμπαπέ:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Ίθαν στη Λιλ. Η στρατηγική του συλλόγου, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη και την ενσωμάτωση υποσχόμενων νέων ταλέντων. Ο Ίθαν θα ενσωματωθεί τέλεια σε αυτό το «πρότζεκτ», αυτά που θα βρει στη Λιλ, θα του επιτρέψουν να συνεχίσει την πρόοδό του, την εξέλιξή του και να αποκτήσει πρόσβαση στο υψηλότερο επίπεδο. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και την οικογένειά του για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν, παρά τις προτάσεις που είχαν. Είναι ένα σημάδι αναγνώρισης της καλής δουλειάς που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια από το προσωπικό της ομάδας. Καλώς ήρθες Ίθαν!». 

Ενώ ο Ίθαν Εμπαπέ με δική του ανακοίνωση στο επίσημη σελίδα της Λιλ ανέφερε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στη Λιλ. Ανυπομονώ να ξεκινήσω αυτή την νέα περιπέτεια και να γνωρίσω τους νέους μου συμπαίκτες, το επιτελείο, καθώς και τους οπαδούς της ομάδας. Για μένα, στην ηλικία μου, η παραμονή στη Γαλλία ήταν η καλύτερη επιλογή για να προχωρήσω. Νομίζω ότι η Λιλ ήταν η καλύτερη επιλογή για εμένα. Είναι ένας από τους καλύτερους συλλόγους στη Γαλλία. Είμαι πραγματικά υπερήφανος που θα αγωνιστώ εδώ».

Tags: