Η καθολική αναγνώριση στον Γιοβάνοβιτς και η ατάκα: «Ολυμπιακός είμαι κόουτς»

Η καθολική αναγνώριση στον Γιοβάνοβιτς και η ατάκα: «Ολυμπιακός είμαι κόουτς»

Βασίλης Μοιρώτσος 18:28 - 09.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:29 - 09.09.2024

Όλος ο κόσμος σταματούσε τον Γιοβάνοβιτς στο αεροδρόμιο για να του πει μια καλή κουβέντα και να φωτογραφηθεί μαζί του.

Η αγάπη που έλαβε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τον κόσμο του Παναθηναϊκού στην επί 2,5 χρόνια θητεία του στον πάγκο της ομάδας ήταν πρωτοφανής. Λογικό αν αναλογιστούμε πως ο Ιβάν ήταν ο μοναδικός προπονητής εδώ και πολλά χρόνια που έκανε και πάλι τον Παναθηναϊκό ομάδα πρωταθλητισμού. Και που τον επανέφερε στην Ευρώπη.

Δεν ήταν όμως μόνο η αναγνώριση των Παναθηναϊκών όλα αυτά τα χρόνια. Ο προπονητής της εθνικής ομάδας είχε από την πρώτη στιγμή την καθολική αναγνώριση όλων των φιλάθλων της χώρας, τόσο για τις προπονητικές του ικανότητες και για την αξία του σαν άνθρωπος. Ποτέ δεν έδωσε δικαιώματα, ποτέ δεν έδειξε να μη σέβεται τον αντίπαλο, ποτέ δεν προκάλεσε. Το αντίθετο.

Αυτή η αναγνώριση σίγουρα έπαιξε ρόλο και στην απόφαση της ΕΠΟ να του δώσει το... χρίσμα του προπονητή της Εθνικής ομάδας προκειμένου να είναι εκείνος που θα προσπαθήσει να την οδηγήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Και ο σεβασμός που υπάρχει προς τον προπονητή και άνθρωπο Γιοβάνοβιτς είναι εμφανέστατος σχεδόν σε κάθε του παρουσία πλέον με τα γαλανόλευκα.

Μια πρώτη γεύση την πήραμε από το θερμό χειροκρότημα το βράδυ του Σαββάτου στο Καραϊσκάκη στο ματς απέναντι στη Φινλανδία. Και μια δεύτερη σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο, στην αναχώρηση της αποστολής της Εθνικής από Αθήνα για Δουβλίνο, όπου αύριο θα αντιμετωπίσει την Ιρλανδία. Περπατώντας ανάμεσα σε κόσμο ο Γιοβάνοβιτς είδε ανθρώπους να τον σταματούν συνεχώς για να του εκφράσουν τη συμπάθειά τους, τον θαυμασμό τους, την υποστήριξή τους.

Πολλοί εξ αυτών ζητούσαν να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί του, ενώ και αστυνομικοί κατά τη διάρκεια του ελέγχου των διαβατηρίων μόλις τον αντίκρισαν ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί του. Και η αλήθεια είναι πως είναι κάτι που συναντάμε για πρώτη φορά να συμβαίνει με προπονητή της Εθνικής ομάδας εδώ και πολλά χρόνια.

Την... ατάκα της ημέρας πάντως την είπε ένας συγκεκριμένος που σταμάτησε τον Γιοβάνοβιτς λίγο πριν τον έλεγχο των διαβατηρίων. «Είσαι πολύ καλός άνθρωπος. Πολύ καλός. Και καλός προπονητής. Ολυμπιακός είμαι κόουτς αλλά τις αξίες να τις λέμε», του είπε με τον Γιοβάνοβιτς να χαμογελά και να τον ευχαριστεί θερμά.