Γιούριτς: «Δεν έχουμε τη νοοτροπία του νικητή. Δεν είμαστε έτοιμοι πνευματικά »

Ο Ιβάν Γιούριτς

i

©imago

Γιούριτς: «Δεν έχουμε τη νοοτροπία του νικητή. Δεν είμαστε έτοιμοι πνευματικά »

Νεφέλη Μπισμπίκη 18:40 - 23.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:26 - 23.10.2024

Η νοοτροπία του νικητή είναι αυτό που λείπει από την Ρόμα και εκεί στάθηκε ο προπονητής της, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς με την Ντινάμο Κιέβου, στο Europa League.

Την Πέμπτη (24/10), η Ρόμα θα υποδεχθεί την Ντινάμο Κιέβου για την 3η αγωνιστική της League Phase του Europa League.

Ένα μήνα έκλεισε στην Ρόμα, ο νέος της προπονητής, Ιβάν Γιούριτς, μετά την απόλυση του Ντανιέλε Ντε Ρόσι, εξαιτίας των όχι και τόσο καλών αποτελεσμάτων στο ξεκίνημα της σεζόν. Ωστόσο, το βασικό πρόβλημα που έχει παρατηρήσει ο προπονητής, είναι περισσότερο πνευματικής φύσεως, κάτι που έκανε ξεκάθαρο στην συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

Ο Τότι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στα γήπεδα: «Έχουν επικοινωνήσει μαζί μου ομάδες της Serie A, σε δύο μήνες θα ήμουν έτοιμος»
SERIE A

15:16 - 21.10.2024

Ο Τότι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στα γήπεδα: «Έχουν επικοινωνήσει μαζί μου ομάδες της Serie A, σε δύο μήνες θα ήμουν έτοιμος»

Ο Φραντσέσκο Τότι μπορεί να συμπλήρωσε τον περασμένο Σεπτέμβρη τα 48 χρόνια ζωής και μολονότι έχουν περάσει επτά χρόνια από την απόσυρσή του, όμως σκέφτεται να φορέσει ξανά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

«Νομίζω ότι παίξαμε καλά στο τελευταίο παιχνίδι με την Ίντερ αλλά μας έλειπε η νοοτροπία του νικητή. Η νοοτροπία αυτή δεν αξίζει στην Ρόμα. Έχουμε ό,τι χρειάζεται για να πάμε καλά αλλά θα πρέπει να αλλάξουμε. Χρειαζόμαστε έναν δυνατό χαρακτήρα, δε μπορούμε να αποδεχόμαστε λάθη όπως αυτά που κάναμε απέναντι στην Μόντσα.

Βλέπω παίκτες να βελτιώνονται αλλά ακόμη δεν είμαστε στο σημείο που θα πρέπει να είναι η Ρόμα. Τη νοοτροπία του νικητή την αποκτάς στην προπόνηση. Εκεί μεγαλώνεις και γίνεσαι σκληρός. Έχει να κάνει με την καθημερινή δουλειά. Δεν μας λείπει κάτι, έχουμε ένα κορυφαίο προπονητικό κέντρο και κορυφαίο μάνατζμεντ.

Ο σύλλογος έχει ένα όραμα, ο στόχος είναι η πρόκριση στο Champions League που είναι πολύ σημαντικό. Έπρεπε να είχαμε πάρει τη νίκη με την Μόντσα και να φέρναμε ισοπαλία με την Ίντερ.

Αυτή τη στιγμή οι εμφανίσεις μας είναι καλύτερες από τα αποτελέσματα, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε έτοιμοι πνευματικά. Τα παιδιά έχουν μία ευκαιρία να βγουν από αυτά τα σκ@@ά και το χάος που τους περιβάλλει. Θα πρέπει να έχουν μία απίστευτη πείνα για να γυρίσουν την κατάσταση», ήταν τα λόγια του Κροάτη προπονητή.