Ιωνικός - ΠΑΟΚ 0-3: Δεύτερη συνεχόμενη νίκη

Ιωνικός - ΠΑΟΚ 0-3: Δεύτερη συνεχόμενη νίκη

Sportal newsroom 11:10 - 11.11.2022 / Ανανεώθηκε: 11:29 - 20.08.2024

Ο δικέφαλος επικράτησε με 3-0 του Ιωνικού στη Νεάπολη χωρίς να αντιμετωπίσει προβλήματα και διατηρήθηκε στο -6 από τη δεύτερη θέση.

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ μας... συστήθηκε για τα καλά ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Σε ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ το έχασε με κάτω τα χέρια, αλλά ο ίδιος ξεχώρισε. Σαν τη μύγα μεσ' το γάλα ήταν η παρουσία του στην "Αγιά Σοφιά". Χθες ο νεαρός δεν ήταν μόνος. Αλλά ήταν αυτός που και πάλι ξεχώρισε. Ξανά σε εκτός έδρας ματς, στη Νίκαια απέναντι στον Ιωνικό, ο Κωνσταντέλιας ήταν μέσα και στα τρία γκολ του ΠΑΟΚ στο τελικό 3-0 απέναντι στον Ιωνικό. Νίκη... βάλσαμο για τον δικέφαλο, δεύτερη συνεχόμενη μετά από εκείνη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα με 2-0, που τον διατηρεί στο -6 από τη δεύτερη θέση και την ΑΕΚ. Μια νίκη που ήρθε τόσο απλά όσο λέει ο δείκτης του σκορ, με τον ΠΑΟΚ να... καθαρίζει το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο πετυχαίνοντας σε εφτά λεπτά δύο τέρματα.

Λάτιν υπόθεση, με σκόρερ τους Πορτογάλους Σοάρες και Ολιβέιρα και τον Βραζιλιάνο, Ντάγκλας Αουγκούστο. Επέβαλλε τον ρυθμό της η ομάδα του Λουτσέσκου από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, είχαν γρήγορο τέμπο και ανάγκασαν τον Ιωνικό να περιμένει πίσω από τη μεσαία γραμμή ψάχνοντας την κόντρα επίθεση. Μάλιστα οι Νικαιώτες ήταν εκείνοι που βρήκαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν στο 12ο λεπτό ο Σάκιτς σούταρε με την μπάλα να φεύγει έξω από το δοκάρι του Κοτάρσκι. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ ήταν απολύτως αποτελεσματικός. Και στις τρεις πρώτες τελικές προς την εστία, σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ. Οι δύο... Σοάρες συνεργάστηκαν, με τον Ράφα να γυρίσει και τον Φελίπε να σκοράρει για το 1-0 στο 27', ενώ εφτά λεπτά αργότερα ο Κωνσταντέλιας έκλεψε την μπάλα, έβγαλε τον ΠΑΟΚ γρήγορα στην επίθεση, πάσαρε στον Ολιβέιρα και αυτός με καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 2-0 βάζοντας ισχυρές βάσεις νίκης. Με το πόδι στο... γκάζι εμφανίστηκαν και στο β΄ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς, βάζοντας δύσκολα στον Ιωνικό, καταγράφοντας σπουδαίες ευκαιρίες με Κωνσταντέλια και Ολιβέιρα που θα μπορούσαν να τελειώσουν από νωρίς την υπόθεση νίκης για τον ΠΑΟΚ. Τελικά το 3-0 ήρθε στο 57' όταν Κωνσταντέλιας και Ζίφκοβιτς συνεργάστηκαν, ο Αουγκούστο ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και σημείωσε το τρίτο γκολ.

«Σήμερα ήμασταν βελτιωμένοι, δεν υπάρχει ήττα εντός προγράμματος. Σήμερα κέρδισε το επίπεδο του ΠΑΟΚ, είχαμε δύο-τρεις καλές τελικές πριν το 0-1 και ίσως είχαμε διαφορετικό ματς αν βάζαμε εμείς πρώτοι το γκολ. Η ποιότητα του ΠΑΟΚ δεν συγχωρεί ατομικά λάθη. Το πρώτο ημίχρονο ήταν καλό για εμάς, το δεύτερο όχι. Είμαι ευχαριστημένος από το πρώτο ημίχρονο, να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι και στη συνέχεια», ανέφερε ο Δημήτρης Σπανός, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να αναφέρει: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι μια στιγμή. Χρειάζεται χρόνο. Ο χρόνος είναι σύμμαχος και βοηθάει τους παίκτες να προσαρμοστούν καλύτερα σε αυτά που ζητάμε. Ο χρόνος βοηθάει να βάλουμε τους παίκτες σε καλύτερο κλίμα. Οσο περνάει ο καιρός θα είμαστε καλύτεροι. Είμαι χαρούμενος σήμερα γιατί κερσδίσαμε με καθαρό σκορ. Αν με απογοητεύει κάτι είναι που δεν πετύχαμε ένα ακόμα γκολ κάτι που θα μπορούσε να συμβεί αν εκμεταλλευόσμασταν καλύτερα τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργήσαμε».

Ιωνικός (Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σοόυζα, Σάκιτς, Ρομαό (69' Κάνιας), Φαντιγκά (83' Μασάς), Λοβέρα (69' Μεντόσα), Ελευθεριάδης (69' Ιωαννίδης), Σεμπά (84' Τσιμπσά), Μάντζης

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ρ. Σοάρες, Σβαμπ, Αουγκούστο (76' Ντάντας), Α. Ζίβκοβιτς (85' Κουαλιάτα), Φ. Σοάρες (71' Ελ Καντουρί), Κωνσταντέλιας (71' Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (71' Τόμας)