Έτσι έφτασε η Under 19 του Ολυμπιακού στον τελικό του Μαρακανά (vids)
i

©Intime

Έτσι έφτασε η Under 19 του Ολυμπιακού στον τελικό του Μαρακανά (vids)

Ελένη Ανδρικοπούλου 10:23 - 24.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:33 - 24.08.2024

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα στο Μαρακανά, όπου οι Νέοι του Ολυμπιακού θα αντιμετωπίσουν τη Φλαμένγκο το Sportal θυμάται το ταξίδι των Πειραιωτών μέχρι τον τελικό του Διηπειρωτικού. Από τη Λέτσε, τις τρεις προκρίσεις στη διαδικασία των πέναλτι, στην κορυφή της Ευρώπης με «τριάρα» κόντρα στη Μίλαν, γράφοντας με «χρυσά» γράμματα στα βιβλία της ιστορίας.

«Όλα τα όνειρά μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, αν έχουμε το θάρρος να τα πετύχουμε», είχε πει ο Γουόλτ Ντίσνεϊ και όπως αποδείχθηκε οι Νέοι του Ολυμπιακού είχαν περίσσιο.

Τον Οκτώβριο, όταν οι «ερυθρόλευκοι» ξεκινούσαν το ταξίδι τους στο Youth League ίσως κανείς να μην είχε φανταστεί πως αυτό θα κρατούσε πέντε μήνες και πως το τέλος θα τους έβρισκε Πρωταθλητές Ευρώπης.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Τα «μωρά» του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου με δύο νίκες κόντρα στη Λέτσε πέρασαν στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης κι εκεί αντιμετώπισαν την Γκαμπάλα, το οποίο εμπόδιο της οποίας πέρασαν με ευκολία και βρέθηκαν στα playoffs του θεσμού.

Εκεί, βρήκαν μπροστά τους την Ίντερ κι ύστερα από ένα συγκλονιστικό ματς πήραν την πρόκριση στην επόμενη φάση στη διαδικασία των πέναλτι. Με τον ίδιο τρόπο προκρίθηκαν και στη φάση των «8», αποκλείοντας τούτη τη φορά τη Λανς. Το ματς είχε απίστευτο σασπένς, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έφεραν το ματς στα ίσα (2-2) με δύο γκολ σε πέντε λεπτά κι έτσι οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στη «ρώσικη ρουλέτα».

Πριν τα ημιτελικά και το ματς με τη Ναντ, πέταξαν εκτός την Μπάγερν Μονάχου. Για να φθάσουν στον τελικό οι Νέοι του Ολυμπιακού αποδείχθηκαν για ακόμη μια φορά πιο ψύχραιμοι από τους αντιπάλους τους, μιας και μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας απέκλεισαν τη γαλλική ομάδα στη διαδικασία των πέναλτι.

Κάπως έτσι, οι Πειραιώτες έφθασαν στον τελικό της διοργάνωσης και πήγαν ως το αουτσάιντερ να παίξουν κόντρα στη Μίλαν. Στις 22 Απριλίου 2024 οι «ερυθρόλευκοι» έγραψαν ιστορία στη Νιόν. Πέτυχαν έναν άθλο που θα θυμούνται σε όλη τους τη ζωή. Επικράτησαν με 3-0 των «ροσονέρι» και στέφθηκαν Πρωταθλητές Ευρώπης, κατακτώντας παράλληλα το πρώτο τρόπαιο για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα στο διασυλλογικό επίπεδο της UEFA.

Απόψε (24/8, 22:00) οι Νέοι του Ολυμπιακού έχουν ένα ακόμη ραντεβού με την ιστορία. Αντιμετωπίζουν τη Φλαμένγκο στον τελικό του Intercontinental U20 στο Μαρακανά και σε λίγες ώρες θα ξέρουμε αν κατακτήσουν τον Κόσμο και θα παράλληλα τον τρίτο διεθνή τίτλο των Πειραιωτών.

Το ταξίδι της Κ19 στο Youth League

Πρώτος Γύρος

4/10 Ολυμπιακός - Λέτσε 3-1

25/10 Λέτσε - Ολυμπιακός 1-3

Δεύτερος Γύρος

8/11 Γκαμπάλα - Ολυμπιακός 0-3

29/11 Ολυμπιακός - Γκαμπάλα 4-0

Playoffs

7/02/24 Ολυμπιακός - Ίντερ 6-5 πεν. (0-0 κανονική διάρκεια)

Φάση των «16»

28/02 Ολυμπιακός - Λανς 4-2 πεν. (2-2 κανονική διάρκεια)

Φάση των «8»

12/03 Μπάγερν - Ολυμπιακός 1-3

Ημιτελικά

19/04 Ολυμπιακός - Ναντ 3-1 πεν. (0-0 κανονική διάρκεια)

Τελικός

22/04 Ολυμπιακός - Μίλαν 3-0

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!