Και τι γίνεται τελικά με τον Ζίνι, που έπαιξε βασικός στο πρώτο φιλικό της ΑΕΚ
i

Ζίνι/intime

Και τι γίνεται τελικά με τον Ζίνι, που έπαιξε βασικός στο πρώτο φιλικό της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 21:50 - 04.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:07 - 14.08.2024

Ο Αλμέιδα έβαλε βασικό τον Ζίνι ακόμα και στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας και το Sportal εξηγεί τι γίνεται με τον Ανγκολέζο επιθετικό

Αν σας λέγαμε το όνομα Αμπροσίνι Αντόνιο Καμπάκα Σαλβαντόρ, σίγουρα θα διαβάζατε ξανά μήπως κάνατε κάποιο λάθος ή θα ψάχνετε αν ήρθε καινούργια μεταγραφή για την ΑΕΚ. Το όνομα Ζίνι πάλι, είναι πολύ πιο οικείο, καθώς ο Ματίας Αλμέιδα το έβαλε στη ζωή μας, ήδη από τα Playoffs του πρωταθλήματος και όταν η μπάλα έκαιγε. Και το(ν) έβαλε και βασικό στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας εδώ στο Μπουργκ Χάαμσταντ.

Δικαίως λοιπόν κάποιος αναρωτιέται, τι συμβαίνει τελικά με την περίπτωση του Ζίνι. Η αλήθεια είναι πως αν οι διεθνείς είχαν ενσωματωθεί νωρίτερα στην προετοιμασία, πιθανότατα ο νεαρός Ανγκολέζος δεν θα ξεκινούσε βασικός. Αυτό ωστόσο, δεν αναιρεί το γεγονός πως όλα τα σημάδια φανερώνουν πως ο Αλμέιδα έχει δει κάτι σ' αυτό το παιδί. Κάτι που ποδοσφαιρικά τον έχει... εξιτάρει πολύ. 

Είναι γεγονός πως από τον Απρίλη που μπήκε στις προπονήσεις με την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως στα διπλά ήταν τόσο ταχύς, που δεν πιανόταν. Επίσης υπάρχουν και πληροφορίες πως οι μετρήσεις του, είναι ακόμα καλύτερες και από του υπεραθλητή Γκαρσία. Βεβαίως στο σημερινό φιλικό με την Λοκομοτίβα, ήταν δυο οι φορές που οι Κροάτες προσπάθησαν να σταματήσουν τον Ζίνι τραβώντας από την φανέλα και έμειναν απλώς κρεμασμένοι πάνω του την ώρα που αυτός συνέχισε να τρέχει. 

Φυσικά και ο Αλμέιδα δεν θεωρεί πως ο Ζίνι ξαφνικά έχει γίνει ο φορ που πάνω του μπορεί να βασιστεί. Ξέρει πως ειδικά στο τακτικό κομμάτι, αλλά και στο τεχνικό κομμάτι ειδικά των τελειωμάτων, θέλει μπόλικη και επίμονη δουλειά. Όμως ξεκάθαρα έχει δει πάνω του κάποια στοιχεία, που ειδικά σ' αυτό το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, δεν θέλει να τα αφήσει να περάσουν ανεκμετάλλευτα. 

Στο φιλικό με την Λοκομοτίβα, ο Αλμέιδα ήθελε να δει όλους τους πιο νεαρούς παίκτες που έχει εδώ στην Ολλανδία. Αλλά εξ αυτών μόνο ο Ζίνι ξεκίνησε βασικός. Και αυτό έχει την σημασία του. Βεβαίως από αύριο κιόλας, που θα αρχίσουν να ενσωματώνονται στην δουλειά της προετοιμασίας και όσοι έλειπαν μέχρι τώρα, ενδεχομένως οι ευκαιρίες του Ανγκολέζου θα αρχίσουν να περιορίζονται πολύ. Εκείνο που δεν θα αλλάξει, είναι το δεδομένο πως ο Αλμέιδα κάτι έχει δει πάνω στον Ζίνι. Και μένει να φανεί πως όλο αυτό θα εξελιχθεί.