Καϊσέδο: Ο πιο ακριβός παίκτης στην ιστορία της Premier League «πετάει» φωτιές - «Αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε γιατί πληρώνουμε τόσα πολλά»

Ο Μοϊσές Καϊσέδο με τη φανέλα της Τσέλσι - Φωτ. IMAGO

Καϊσέδο: Ο πιο ακριβός παίκτης στην ιστορία της Premier League «πετάει» φωτιές - «Αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε γιατί πληρώνουμε τόσα πολλά»

Κώστας Τόπας 08:54 - 26.09.2024

Ο Μοϊσές Καϊσέδο έχει ξεκινήσει και λάμπει στην Τσέλσι, η οποία την περυσινή σεζόν έβγαλε από τα ταμεία της 127 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Μπράιτον.

Ο Μοϊσές Καϊσέδο πρωταγωνίστησε σε μια από τις καλοκαιρινές «σαπουνόπερες» του 2023. Η Μπράιτον, που ξεκίνησε με την απόρριψη 65 εκατομμυρίων ευρώ από την Τσέλσι και 70 εκατομμύρια ευρώ από την Άρσεναλ, κατέληξε σε συμφωνία αξίας 127 εκατομμύριων ευρώ με τη Λίβερπουλ. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η συμφωνία με τον σύλλογο έχει ολοκληρωθεί», είχε επιβεβαιώσει τότε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Οι «Reds» είχαν το «ναι» από την Μπράιτον... αλλά όχι από τον Καϊσέδο, ο οποίος απαίτησε από τους «γλάρους» να τον παραχωρήσουν στην Τσέλσι, την ομάδα που πραγματικά πόνταρε πάνω του από την αρχή. Τελικά, οι ιθύνοντες της Μπράιτον το έκαναν, παραχώρησαν τον Καϊσέδο στους «μπλε» κι έτσι ο παίκτης αποτέλεσε την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Premier League. Ξεπέρασε τα 121 που πλήρωσαν οι «μπλε» για τον Έντσο Φερνάντες και τα 117 εκατομμύρια ευρώ που κόστισε ο Τζακ Γκρίλις στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ρόντρι, Τερ Στέγκεν, Εμπαπέ: Τρεις τραυματισμοί σε πέντε μέρες που κοστίζουν... ακριβά
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

17:03 - 25.09.2024

Ρόντρι, Τερ Στέγκεν, Εμπαπέ: Τρεις τραυματισμοί σε πέντε μέρες που κοστίζουν... ακριβά

Τρεις τραυματισμοί σε μόλις πέντε μέρες, σε τρεις από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η απουσία των Ρόντρι, Τερ Στέγκεν και Εμπαπέ, θα κοστίσει σίγουρα στις ομάδες , το μόνο που δεν γνωρίζουμε απόλυτα είναι το πόσο.

Το ξεκίνημά του στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Η κακή στιγμή και η βιασύνη της Τσέλσι δεν διευκόλυνε ούτε την προσαρμογή της. «Έκανε πολλά λάθη και όλοι αναρωτιόντουσαν "Γιατί πληρώσαμε τόσα χρήματα για αυτόν τον τύπο";», θυμάται ο Όμπι Μίκελ.

Ο Καϊσέδο πήγε ξαφνικά από το μηδέν στο 100. Ολοκλήρωσε τη σεζόν ως ο έβδομος παίκτης στην Premier League που απέκρουσε τα περισσότερα σουτ (59) και ο όγδοος που έκανε τα περισσότερα τάκλιν (συμμετοχές) (91). Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στη νίκη επί της Μπόρνμουθ (2-1) την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Καϊσέδο έκανε το ντεμπούτο του ως σκόρερ -μοίρασε τέσσερις ασίστ- σφραγίζοντας την πρόκριση των «μπλε» στο Conference League.

«Από τον Φεβρουάριο άρχισα να βελτιώνομαι. Ο ατζέντης μου- μου έδωσε έναν αναλυτή που με βοηθά να τοποθετηθώ μέσα στο γήπεδο. Κάθε φορά που τελειώνει ένας αγώνας βλέπουμε τι πρέπει να βελτιώσω... αλλά με βοηθάει και σε ψυχικό επίπεδο. Ένιωσα ότι έπρεπε να κάνω τα πράγματα καλά γιατί είχαν πληρώσει πολλά χρήματα για μένα και αυτό δεν μου επέτρεψε να δείξω το αυθεντικό μου επίπεδο, πραγματικά», παραδέχεται ο Καϊσέδο.

Η συζήτηση για το κόστος της μεταγραφής του του είναι πλέον ιστορία. «Δείχνει ότι είναι καλός σε ό,τι κάνει. Δεν πρόκειται να σκοράρει 10 γκολ εκτός εστίας κάθε χρόνο. Δεν είναι κάτι που αναμένεται από αυτόν, επίσης. Δεν πλήρωσαν περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ γι' αυτόν», σχολιάζει ο Πατ Νέβιν, πρώην άσος της Τσέλσι, στο «Talk Sport».

Ένας άλλος πρώην παίκτης της Τσέλσι, ο Τζέισον Κάντι, ισχυρίζεται επίσης τη σημασία του Καϊσέδο στο ρόστερ των Λονδρέζων: «Αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε γιατί πληρώσαμε τόσα πολλά χρήματα. Δεν ήταν εύκολο να ανταποκριθούμε στο κόστος του. Ο Καϊσέδο έχει απογειωθεί και η Τσέλσι, μαζί του».