Ο Κάλενς τραυματίστηκε στην πρεμιέρα του Περού στο Κόπα Αμέρικα κι έγινε αναγκαστική αλλαγή

Κάλενς

i

© PrtScr

Ο Κάλενς τραυματίστηκε στην πρεμιέρα του Περού στο Κόπα Αμέρικα κι έγινε αναγκαστική αλλαγή

Sportal newsroom 09:44 - 22.06.2024

Ο Αλεξάντερ Κάλενς τραυματίστηκε λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης ανάμεσα σε Περού και Χιλή.

Σε μία «μάχη» για γερά νεύρα και με σκληρά μαρκαρίσματα, Περού και Χιλή έμειναν στην ισοπαλία (0-0). Οι δύο ομάδες έψαξαν το γκολ, όμως τα βρήκαν... σκούρα στο επιθετικό κομμάτι και δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, με την Αργεντινή να μένει μόνη πρώτη στον πρώτο όμιλο του Κόπα Αμέρικα που διεξάγεται στα γήπεδα των ΗΠΑ.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, οι Περουβιανοί είχαν τον έλεγχο κυρίως στην επανάληψη, όμως στο τέλος «έχασαν» τον Κάλενς. Ο αμυντικός της ΑΕΚ έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 84ο λεπτό κι αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με πρόβλημα τραυματισμού. Η πρώτη εκτίμηση κάνει λόγο για έναν μυϊκό σπασμό και δεν εμπνέει μεγάλη ανησυχία, ωστόσο ο ίδιος θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος του προβλήματος.

Η ΑΕΚ θέλει να κρατήσει τον Κάλενς και κλείνει την συμφωνία με την Χιρόνα

Μια από τις εκκρεμότητες που έπρεπε να διευθετήσει η ΑΕΚ και μάλιστα πριν από τα τέλη του Ιούνη, αφορούσε το μέλλον του Άλεξ Κάλενς. Ο δανεισμός του από την Χιρόνα ολοκληρωνόταν και στην Ένωση έπρεπε να αποφασίσουν αν θα κρατήσουν ή όχι τον Περουβιανό διεθνή στόπερ. Και η απόφαση ήταν να συνεχίσει ο Κάλενς να φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η ΑΕΚ δούλευε με την Χιρόνα για συμφωνία να αποκτήσει τον Περουβιανό κεντρικό αμυντικό. Και η συμφωνία είναι πλέον πολύ κοντά στο να κλείσει. Για ελεύθερη μεταγραφή. Ήταν κάτι που είχε εισηγηθεί και ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός τεχνικός είχε πολύ περισσότερες φορές ως επιλογή βασικού τον Κάλενς στα παιχνίδια πρωταθλήματος. Διαθέτει ο παίκτης στοιχεία τα οποία ήθελε να έχει ο Αλμέιδα στις εναλλακτικές του λύσεις για το κέντρο της άμυνας. Και εισηγήθηκε θετικά για να παραμείνει ο παίκτης στο ρόστερ της ΑΕΚ.

Το μόνο κακό της υπόθεσης, είναι πως ο Αργεντινός τεχνικός δεν θα έχει ούτε τον Κάλενς από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Συμμετέχει στην αποστολή της εθνικής του Περού στο Copa America. Και σίγουρα θα χάσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία, καθώς στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα είναι σε θέση να ενσωματωθεί στις προπονήσεις της ΑΕΚ, μετά τις 10 του Ιούλη.