Μυθική ανατροπή για την Κάλιαρι, γύρισε απ' το 3-0 κόντρα στη Φροζινόνε και νίκησε με δύο γκολ στις καθυστερήσεις (vid)
i

©Printscreen

Μυθική ανατροπή για την Κάλιαρι, γύρισε απ' το 3-0 κόντρα στη Φροζινόνε και νίκησε με δύο γκολ στις καθυστερήσεις (vid)

Ιάσονας Τσίλης 15:34 - 29.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:23 - 14.08.2024

Στο παιχνίδι της χρονιάς μέχρι στιγμής, η Κάλιαρι αν και έχανε με 3-0 μέχρι το 70ο λεπτό, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και ολοκλήρωσε μία απίθανη ανατροπή, επικρατώντας με 4-3.

Η Κάλιαρι υποδέχθηκε τη Φροζινόνε με την πλάτη στον τοίχο, ούσα στην τελευταία θέση της Serie A και πέτυχε μια απίθανη νίκη, γυρίζοντας από την κόλαση του 3-0 και νικώντας στις καθυστερήσεις με 4-3.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 23' με τον Σούλε να σκοράρει από κοντά, μετά από πάσα του Ρέινιερ.

Η Κάλιαρι θέλησε να αντιδράσει και κέρδισε πέναλτι στο 31, το οποίο εκτέλεσε ο Γιάνκτο, ο οποίος όμως έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η Φροζινόνε διπλασίασε τα τέρματα της, ξανά με τον Σούλε, που πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ μετά από φοβερή κούρσα, τελειώνοντας άψογα τη φάση.

Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και τρίτο τέρμα με τον Μπρεσιανίνι να σκοράρει λίγο έξω από την περιοχή.

Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει και η Κάλιαρι θα βυθιζόταν ακόμα περισσότερα, βαθμολογικά αλλά και ψυχολογικά. Στο 73' όμως, ξεκίνησε η αντεπίθεση. Ο Οριστάνιο μείωσε σε 3-1 αρχικά με φοβερό σουτ λίγο έξω απ' τη μεγάλη περιοχή.

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους, οι οποίοι τρία λεπτά αργότερα μείωσαν σε 3-2 με τον Μακούμπου να εκμεταλλεύεται το λάθος της άμυνας και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Κάλιαρι πίεζε ασφυκτικά, όμως ο χρόνος κυλούσε εις βάρος της. Παρόλα αυτά κατάφερε να βρει την ισοφάριση στο 94' με τον Παβολέτι να εκμεταλλεύεται τη σέντρα του Βιόλα και να πετυχαίνει γκολ με κεφαλιά για το 3-3!

Και εκεί που φαινόταν ότι η Κάλιαρι θα συμβιβαστεί με την ισοπαλία, πέτυχε κι άλλο γκολ, το τέταρτο, το νικητήριο. Χρυσός σκόρερ ο Παβολέτι, που πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, με σουτ μέσα στην περιοχή, κάνοντας το τελικό 4-3 και ολοκληρώνοντας μια επική ανατροπή που ξεκόλλησε την Κάλιαρι απ' την τελευταία θέση και της χάρισε παράλληλα την πρώτη φετινή της νίκη στη Serie A.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 10ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ (11ΗΣ) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ