Η Αλ Ιτιχάντ έριξε την «βόμβα» και με Καντέ, τετραετές συμβόλαιο για τον Γάλλο 100 με εκατ. ευρώ απολαβές!

Ενκολό Καντέ

i

©Ittihand Club

Η Αλ Ιτιχάντ έριξε την «βόμβα» και με Καντέ, τετραετές συμβόλαιο για τον Γάλλο 100 με εκατ. ευρώ απολαβές!

Κώστας Τόπας 08:17 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:26 - 14.08.2024

Ποδοσφαιριστής της Αλ Ιτιχάντ είναι με κάθε επισημότητα ο Ενγκολό Καντέ, με τους πρωταθλητές της Σαουδικής Αραβίας να ανακοινώνουν την απόκτησή του για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Μετά τον Καρίμ Μπενζεμά, η Αλ Ιτιχάντ «ενεργοποίησε» την δεύτερη μεταγραφική βόμβα με την απόκτηση του Ενγκολό Καντέ. Ο 32χρονος, ο οποίος κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 με τη Γαλλία, ενώνεται με τον συμπατριώτη του Μπενζεμά, ο οποίος έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους Σαουδάραβες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Μην πιστεύετε στις ψεύτικες ειδήσεις. Ο Καντέ είναι παίκτης της Αλ Ιτιχάντ τώρα», δημοσίευσε η ομάδα σε ένα βίντεο στο Twitter. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην μέσος της Λέστερ και της Τσέλσι υπέγραψε συμβόλαιο αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Η Αλ Ιτιχάντ διοικείται από τον πρώην προπονητή της Γουλβς και της Τότεναμ, Νούνο Εσπιρίτο και τερμάτισε πέντε βαθμούς μπροστά από την Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο που ήρθε δεύτερη στη βαθμολογία.

Οσον αφορά τον Καντέ, ο έμπειρος Γάλλος χαφ αποχωρεί από την Τσέλσι μετά από επτά χρόνια στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Αφού έπαιξε βασικό ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου της Λέστερ στην Premier League το 2016, ο Καντέ μετακόμισε στο δυτικό Λονδίνο, όπου έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Έρικ Καντονά το 1993 που κέρδισε διαδοχικά αγγλικούς τίτλους πρώτης κατηγορίας με δύο διαφορετικούς της ομάδας. 

Ακολούθησε περαιτέρω επιτυχία όταν σήκωσε το Κύπελλο Αγγλίας το 2018 και κέρδισε το Europa League την επόμενη χρονιά πριν κατακτήσει το στέμμα του Champions League το 2021. Αλλά οι τραυματισμοί τον περιόρισαν σε μόλις εννέα συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις κατά τη διάρκεια της ταραχώδους περασμένης σεζόν για την Τσέλσι.

Η Σαουδική Αραβία μετατρέπει το πρωτάθλημά της σε Premier League: Τα αστέρια που είπαν «ναι» στα πετροδόλαρα (vids)
REST OF THE WORLD

15:10 - 20.06.2023

Η Σαουδική Αραβία μετατρέπει το πρωτάθλημά της σε Premier League: Τα αστέρια που είπαν «ναι» στα πετροδόλαρα (vids)

Οι Σαουδάραβες μέσα σε λίγες εβδομάδες έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον ολόκληρης της μεταγραφικής περιόδου, καθώς μετατρέπουν την χώρα τους σε μία μικρή… Ευρώπη και η μισή Premier League έχει ήδη ξεκινήσει να μετακομίζει εκεί.

Ορισμένοι πρώην συμπαίκτες του Καντέ στην Τσέλσι έχουν επίσης συνδεθεί με μεταγραφή στη Σαουδική Αραβία, συμπεριλαμβανομένων των Εντουάρντ Μεντί, Καλιντού Κουλιμπαλί, Χακίμ Ζίγιες και Ρομέλου Λουκάκου. Η ανακοίνωση του Γάλλου χαφ ήρθε την ίδια ημέρα που η Τσέλσι επιβεβαίωσε την απόκτηση έναντι 60 εκατομμυρίων ευρώ του επιθετικού Κρίστοφερ Ενκούκου από τη Λειψία.