Ο Καραπαπάς πήρε ξανά θέση για το χέρι του Μουκουντί: «Η επιτροπή της UEFA ξεκαθάρισε τα πράγματα, είναι πέναλτι»
i

© PS & Intime

Ο Καραπαπάς πήρε ξανά θέση για το χέρι του Μουκουντί: «Η επιτροπή της UEFA ξεκαθάρισε τα πράγματα, είναι πέναλτι»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:47 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:55 - 23.09.2024

Με αφορμή τη νέα ενημέρωση της UEFA για την περίπτωση Κουκουρέγια στο περασμένο Euro, ο Κώστας Καραπαπάς, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, πήρε θέση για την επαφή στο χέρι του Μουκουντί, κατά τη διάρκεια του Λεβαδειακός - ΑΕΚ.

Μία νέα ενημέρωσε έδωσε η UEFA, σχετικά με το χέρι του Κουκουρέγια στον προημιτελικό του περασμένου Euro, ανάμεσα σε Γερμανία και Ισπανία. Με αφορμή αυτή, λοιπόν, ο Κώστας Καραπαπάς στάθηκε στην περίπτωση του Μουκουντί, τονίζοντας πως υπήρξε παράβαση στο Λεβαδειακός - ΑΕΚ.

«Η επιτροπή διαιτησίας της UEFA ξεκαθάρισε τα πράγματα για να μην υπάρχουν αμφιβολίες σε φάσεις όπως του Κουκουρέγια ή του Μουκουντί, όταν η μπάλα πηγαίνει στα δίχτυα! ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ!! Περιμένουμε τη συγγνώμη των Εν Ελλάδι Ελλήνων και Ξένων «ειδικών» της διαιτησίας! Η μάλλον όχι! Δεν περιμένουμε τίποτα. Ο βαθμολογικός πίνακας δεν αλλάζει. Θα παραμείνει αλλοιωμένος!», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

© Instagram

Ανατροπή: Η UEFA λέει τώρα ότι ήταν πέναλτι το χέρι του Κουκουρέγια στο EURO!

Το ημερολόγιο έγραφε 5 Ιουλίου του 2024. Τότε διεξήχθη ο προημιτελικός αγώνας Ισπανίας - Γερμανίας. Μετά το γκολ του Ντάνι Όλμο στο 51' και την ισοφάριση του Φλόριαν Βιρτζ στο 89', ο αγώνας πήγε στην παράταση. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αμφιλεγόμενη φάση.

Στο 107ο λεπτό, η Γερμανία ζήτησε πέναλτι για ένα χέρι του Μαρκ Κουκουρέγια, εντός περιοχής μετά από σουτ του Τζαμάλ Μουσιάλα. Ωστόσο, ο Άντονι Τέιλορ, ο διαιτητής του γηπέδου, και ο VAR, Στιούαρτ Άτγουελ, ήταν ξεκάθαροι: Κανένα πέναλτι!

Το παιχνίδι συνεχίστηκε και η Ισπανία κατέληξε να κερδίσει με κεφαλιά του Μίκελ Μερίνο στο 119ο λεπτό και παράλληλα να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά και να κάνει ένα ακόμη βήμα προς τον τέταρτο τίτλο της στο Euro.

Ωστόσο, περισσότερο από δύο μήνες αργότερα, η Επιτροπή Διαιτητών της UEFA ενημέρωσε τους διεθνείς διαιτητές ότι υπήρχε ένα λάθος σε αυτό το παιχνίδι και θα έπρεπε να είχε καταλογισθεί πέναλτι.

«Υπήρξε λάθος τόσο από τον διαιτητή του γηπέδου, που δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών για το χέρι του Ισπανού ποδοσφαιριστή, όσο και του VAR που δεν επενέβη. Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες της UEFA, όταν η επαφή με το χέρι σταματάει ένα σουτ με την μπάλα να κατευθύνεται προς το τέρμα, θα πρέπει να τιμωρείται πιο αυστηρά και στις περισσότερες περιπτώσεις θα πρέπει να δίνεται πέναλτι, εκτός εάν το χέρι του αμυντικού είναι πολύ κοντά στην μπάλα και το σώμα.

Σε αυτή την περίπτωση, ο αμυντικός σταματάει το σουτ στο τέρμα με το χέρι του, που δεν είναι πολύ κοντά στο σώμα και αυτό γίνεται μεγαλύτερο, οπότε θα έπρεπε να είχε δοθεί πέναλτι», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της Relevo η οποία αποκαλύπτει το τι υποστήριξε η επιτροπή διαιτησίας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας σε οδηγία της προς τους διαιτητές.