Τοροσίδης και Παπαδόπουλος θα παρακολουθήσουν το Γκενκ - Μπριζ και θα τσεκάρουν τον Καρέτσα
i

© Imago

Τοροσίδης και Παπαδόπουλος θα παρακολουθήσουν το Γκενκ - Μπριζ και θα τσεκάρουν τον Καρέτσα

Sportal newsroom 20:20 - 10.08.2024 / Ανανεώθηκε: 20:24 - 10.08.2024

Άνθρωποι της Εθνικής θα ταξιδέψουν στο Βέλγιο για να παρακολουθήσουν από κοντά το Γκενκ - Μπριζ και τον Κωνσταντίνο Καρέτσα.

Το πρωτάθλημα στο Βέλγιο έχει ξεκινήσει κι από το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής ξεχωρίζει η αυριανή «μάχη» (11/8, 14:30), ανάμεσα σε Γκενκ και Κλαμπ Μπριζ. Πρόκειται για μία αναμέτρηση, στην οποία όπως έγινε γνωστό θα δώσουν το «παρών» ο επικεφαλής της Εθνικής Ανδρών, Βασίλης Τοροσίδης, καθώς και ο τεχνικός διευθυντής Εθνικών Ομάδων όλων των ηλικιών, Δημητρης Παπαδόπουλος.

Το ταξίδι τους στο Βέλγιο μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς στο επίκεντρο της αναμέτρησης της «Cegeka Arena» θα βρεθεί η «μονομαχία» δύο Ελλήνων. Ο λόγος γίνεται για τον Κωνσταντίνο Καρέτσα της Γκενκ και τον Χρήστο Τζόλη της Μπριζ, οι οποίοι θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά ως αντίπαλοι.

Ο πρώην εξτρέμ της Φορτούνα Ντίσελντορφ αποτελεί ήδη μέλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενώ για τον 16χρονο μεσοεπιθετικό αναμένονται άμεσα εξελίξεις.

Το «who is who» του Καρέτσα και η... προσέγγιση

Ο 16χρονος Καρέτσας είναι γεννημένος στο Βέλγιο, (ο πατέρας από τις Σέρρες, η μητέρα από την Αθήνα) κι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Γκενκ. Ο ίδιος έχει ήδη πάρει παιχνίδια στα πόδια του από το τέλος της προηγούμενης σεζόν και λογίζεται ως μέλος της πρώτης ομάδας, ενώ είναι ήδη διεθνής με τις μικρές εθνικές του Βελγίου.

Μάλιστα, η ελληνική ομοσπονδία τον έχει προσεγγίσει με σκοπό ο ταλαντούχος νεαρός να φορέσει τη «γαλανόλευκη» φανέλα και δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρχουν εξελίξεις σχετικά με το μέλλον του. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει «κυκλώσει» την περίπτωσή του και μένει να δούμε αν θα υπάρξει «αίσιο» τέλος.

Ο Καρέτσας παίζει σε ρόλο επιτελικού μέσου, πηγαίνει ως εξτρέμ και η τεχνική του κατάρτιση είναι εξαιρετική, ενώ πριν μερικούς μήνες έγινε ο νεότερος σε ηλικία σκόρερ του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην ιστορία του Βελγίου, σκοράροντας σε ηλικία 15 ετών και 267 ημερών, εναντίον της δεύτερης ομάδας της Άντερλεχτ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!