Αντσελότι: «Ζητάω από τον Εμπαπέ να βάζει γκολ, όχι να πηγαίνει να πιέσει»
i

©imago

Αντσελότι: «Ζητάω από τον Εμπαπέ να βάζει γκολ, όχι να πηγαίνει να πιέσει»

Νεφέλη Μπισμπίκη 19:57 - 21.10.2024

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Κάρλο Αντσελότι, ενόψει του ματς με την Ντόρτμουντ, επισήμανε τι είναι αυτό που απαιτεί από τον Κιλιάν Εμπαπέ στο παιχνίδι.

Την Τρίτη (22/10), θα ξυπνήσουν μνήμες από τον φετινό τελικό του Champions League, με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Μπορούσια Ντόρτμουντ, να βρίσκονται αντιμέτωπες ξανά στην ίδια διοργάνωση.

 «Τι ζητάω από τον Eμπαπέ; Να βάζει γκολ, όχι να πηγαίνει να πιέσει», εξήγησε ο Κάρλο Αντσελότι το απόγευμα της Δευτέρας σε συνέντευξη Τύπου, για αυτό το οποίο πραγματικά ζητάει από τον Κιλιάν Εμπαπέ όσον αφορά την πίεση.

«Αυτό που ζητάω από τον Κιλιάν δεν είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που ζητούσα από τον Καρίμ Μπενζεμά πριν: να είναι έτοιμος να πάει σε γρήγορη μετάβαση όταν πάρουμε την μπάλα πίσω», ανέφερε ο Ιταλός προπονητής.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να πάρει την νίκη στη La Liga, κόντρα στην Θέλτα το Σάββατο, αλλά ο Αντσελότι θεωρεί πως υπάρχουν ακόμα πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν, ενόψει δύο σημαντικών αναμετρήσεων που έχει μπροστά της ομάδα, αυτή με την Ντόρτμουντ, αλλά και το μεγάλο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα το Σάββατο (26/10).

«Δεν είμαστε στο 100%, προφανώς. Παίρνουμε καλά αποτελέσματα, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε το αμυντικό και επιθετικό μας παιχνίδι και βήμα-βήμα θα το κάνουμε».

Ερωτηθείς για το νέο ρόλο του Τζουντ Μπέλιγχαμ και το γεγονός πως δεν σκοράρει,  ο Αντσελότι είπε ότι είναι αρκετά ικανοποιημένος με την απόδοσή του Άγγλου.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά του, είμαι πολύ ικανοποιημένος, γιατί δουλεύει πολύ, πιέζει, ανταγωνίζεται, παλεύει και κάνει θυσίες. Η έκπληξη δεν είναι φέτος, ήταν πέρυσι όταν σκόραρε πολλά γκολ όταν κανείς δεν το περίμενε. Πάντα θα σκοράρουμε, έχουμε πολύ ταλαντούχους παίκτες στην επίθεση και η δουλειά που κάνει η ομάδα του είναι πολύ πιο σημαντική από τα γκολ του την περασμένη σεζόν».