«Ο Ολυμπιακός θα κάνει νέα πρόταση δανεισμού για τον Κάρμο»

Ο Κάρμο

i

© Intime

«Ο Ολυμπιακός θα κάνει νέα πρόταση δανεισμού για τον Κάρμο»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 20:24 - 30.05.2024 / Ανανεώθηκε: 20:24 - 30.05.2024

Νέα πρόταση για εκ νέου δανεισμό του Κάρμο ετοιμάζεται να κάνει ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με ΜΜΕ από την Πορτογαλία.

Η χρονιά τελείωσε και ο Ολυμπιακός την έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο σύλλογος του Πειραιά ανήκει και επίσημα στην ελίτ της Ευρώπης, κατακτώντας το UEFA Europa Conference League. Μπορεί ακόμα οι πανηγυρισμοί να μην έχουν ξεθωριάσει, όμως οι «ερυθρόλευκοι» θα αρχίσουν σιγά σιγά να βαδίζουν στην επόμενη ημέρα.

Το τρόπαιο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης δεν είναι το μοναδικό πράγμα που κέρδισε ο Ολυμπιακός, αφού μετά την κατάκτηση εξασφάλισε και ένα διάστημα προετοιμασίας περίπου τριών μηνών. Αυτό, λοιπόν, του δίνει τη δυνατότητα να χτίσει τη νέα χρονιά με ηρεμία και να μη βιαστεί, υπό το καθεστώς πίεσης.

Ένα από τα μέτωπά του είναι ο Νταβίντ Κάρμο, τον οποίο και απέκτησε τον περασμένο Γενάρη με μορφή δανεισμού. Ο Πορτογάλος αποδείχθηκε... λίρα εκατό, αφού μαζί με τον Παναγιώτη Ρέτσο έχτισαν ένα πολύ καλό αμυντικό δίδυμο. Όπως είναι αναμενόμενο, οι Πειραιώτες θέλουν να κρατήσουν τον υψηλόσωμο μπακ, όμως αυτό μόνο εύκολο δεν είναι.

Ο δανεισμός του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, ωστόσο η οψιόν αγορά αγγίζει τα 18 εκατ. ευρώ. Ένα ποσό αρκετά μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα. Βεβαίως τίποτα δεν αποκλείεται, παρόλα αυτά οι Πειραιώτες εξετάζουν μία εναλλακτική λύση. Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζεται το πορτογαλικό «Μaisfutebol» αναφέρει πως οι ερυθρόλευκοι θα κάνουν νέα πρόταση δανεισμού με οψιόν 12 εκατομμύρια ευρώ.

Η Πόρτο από την πλευρά της δεν μοιάζει να βιάζεται γι' αυτή την υπόθεση, ενώ δεν βρίσκονταν στα πρώτα θέματα της ατζέντας του νέου προέδρου, Αντρέ Βίλας-Μπόας. Παρόλα αυτά, με τον παίκτη να είναι ευχαριστημένος εδώ, μπορεί να υπάρξει και κάποια μορφή πίεσης από πλευράς του προκειμένου να παραμείνει στον Πειραιά.

Όσο για τον ίδιο τον Κάρμο, εκείνος μετά το Ολυμπιακός - Φιορεντίνα δήλωσε για το μέλλον του: «Αυτό που θέλω για το μέλλον είναι να κερδίσουμε τους δύο προκριματικούς αγώνες με την Ανγκόλα για το Παγκόσμιο Κύπελλο και μετά θα δούμε».