Κοξένογλου: «Πήγαινα σπίτι κλαίγοντας...» (vid)

Κάτια Κοξένογλου

i

© Intime

Κοξένογλου: «Πήγαινα σπίτι κλαίγοντας...» (vid)

Γιάννης Λιβανός • 21:24 - 20.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:08 - 14.08.2024

Η πρόεδρος της Super League φιλοξενήθηκε στο πλατό του Στούντιο 4 στην ΕΡΤ, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο τι έχει αντιμετωπίσει στη δουλειά της, που είναι κατά κοινή ομολογία ένας ανδροκρατούμενος χώρος.

Στην κρατική τηλεόραση και συγκεκριμένα στην εκπομπή Στούντιο 4 βρέθηκε η πρόεδρος της Stoiximan Super League, Κάτια Κοξένογλου όπου μίλησε για αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για το πως σαν γυναίκα αντιμετωπίζεται στον χώρο του ποδοσφαίρου που κυριαρχείται από άνδρες και πως έχει διαχειριστεί τις όποιες δυσκολίες της έχουν παρουσιαστεί σ' όλη της την πορεία. 

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις της Κάτιας Κοξένογλου: 

«Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα υπήρξαν στιγμές που πήγαινα σπίτι κλαίγοντας, δηλαδή έλεγα δεν μπορώ, δεν με βλέπουνε, δεν τους λέω κάτι»

Σχετικά με το αν αμφισβητούσαν τη δουλειά της ή το φύλο της ή και τα δύο η πρόεδρος της Super League απάντησε: 

«Συνδυασμός. Τι έχω να πω εγώ για το ποδόσφαιρο ,δεν μπορούσαν ακόμη να ξεχωρίσουν ότι ασκώ διοίκηση, γιατί κάθε ΠΑΕ (ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία) πρέπει να έχεις διοικητικές δεξιότητες για να διευθύνεις μία εταιρεία. Ήταν κι αυτό. Δυσκολεύτηκα, ήθελα κάποιες στιγμές να φύγω. Έλεγα γιατί τα κάνω όλα αυτά στη ζωή μου, για να είμαι κάπου που δεν με καταλαβαίνουν. Με βοήθησαν πολυ οι ξένες γώσσες , γιατί στον χώρο τότε,δεν υπήρχε πολύς κόσμος να γνωρίζει ξένες γλώσσες. Γνωρίζω 4 γλώσσες.»

Αναφορικά για το αν οι γλώσσες τη βοήθησαν σε μεταγραφές δήλωσε: 

«Άρχισα να γίνομαι απαραίτητη και εκεί επικεντρώθηκα κιόλας, ήξερα ήδη δύο γλώσσες, έλεγα θα κάνω κι άλλες  για να τους είμαι απαραίτητη, για να τους επιβληθώ

Ακόμη και σε περιπτώσεις που η ομάδα έπαιξε ευρώπη και πηγαίναμε σε χώρες, έχω μία εμπειρία και εκεί πχ που μπήκα να κάνουμε σύσκεψη και βλέπω μέσα 30 άντρες και λέω Κάτια οκ και λέω εντάξει θα επιβληθώ»

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν έζησε αυτό που όταν βλέπουνε μια γυναίκα σ' έναν τόσο ανδροκρατούμενο χώρο, λένε ότι απαραίτητα είναι η γραμματέας ή η βοηθός η Κάτια Κοξένογλου ανέφερε: 

«Βεβαίως. Στον χώρο μας υπάρχουν πολύ αξιόλογες γυναίκες, αλλά πάντα πίσω  από έναν άντρα. Δηλαδή πρέπει εμείς να τον φροντίσουμε, να έχουμε τη θέση της γραμματέας, όχι να την προβάλλουμε μπροστά ως διοικητικό στέλεχος. Εγώ νομίζω ότι εκεί το πάλεψα πολύ. Γιατί και εγώ όταν ξεκίνησα είχα έναν άντρα διευθυντή και κάποια στιγμή, πηγαίνω στον κύριο Σπανό και του λέω για ποιόν λόγο δηλαδή (να είμαι πίσω από έναν άντρα), αφού εγώ είμαι. Γιατί να μην είμαι μπροστά; Να με δούνε. Με εμπιστεύτηκε και βγήκα μπροστά. Δεν ήταν εύκολο»

Ενώ και για το ότι  από γραμματέας μίας ερασιτεχνικής ομάδας έγινε πρόεδρος της Super League το στέλεχος του πρώτου τη τάξει ελληνικού πρωταθλήματος δήλωσε:

«Δεν ήταν εύκολο. Η εμπειρία μου όμως, το ότι πέρασα από όλες τις θέσεις μίας ΠΑΕ, μπορούσα αργότερα να διοικήσω, δηλαδή είναι αυτό που λένε οι Αμερικάνοι αν δεν καείς που λένε στα mcdonalds, δεν ξέρεις να διοικείς . Δεν σημαίνει ότι ξαφνικά επειδή σπούδασες είσαι ικανός και να διοικήσεις. Εγώ μπορώ όμως να καταλάβω, μπορώ να μπω και στη θέση του εργαζόμενου, γι΄ αυτό έχω πολύ καλές σχέσεις με  τους συναδέλφους μου και τους χρωστάω πάρα πολλά.»