Κεντζιόρα: Ο «πιστός στρατιώτης» του ΠΑΟΚ μένει Τούμπα και... λύνει τα χέρια του Λουτσέσκου

Κεντζιόρα

i

© Imago

Κεντζιόρα: Ο «πιστός στρατιώτης» του ΠΑΟΚ μένει Τούμπα και... λύνει τα χέρια του Λουτσέσκου

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:28 - 09.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:28 - 09.07.2024

Το μίνι σίριαλ που προέκυψε με τον Τόμας Κεντζιόρα έληξε κι έτσι ο Ράζβαν Λουτσέσκου θα συνεχίσει να έχει ένα υπερπολύτιμο εργαλείο στη φαρέτρα του, ενόψει και της νέας σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν με τον πιο ιδανικό τρόπο, καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας μέσα στην έδρα του Άρη, το «Κλεάνθης Βικελίδης». Όσον αφορά στους πρωταγωνιστές, αρκετοί ήταν αυτοί που βρισκόντουσαν στη «βιτρίνα» και που έκαναν τη διαφορά, οδηγώντας τους Θεσσαλονικείς στην κορυφή, ωστόσο από την άλλη υπήρχαν κι εκείνοι που έβαλαν το λιθαράκι τους με «αθόρυβο» τρόπο.

Αυτοί δηλαδή που δεν έκαναν «θόρυβο» με τις επιδόσεις του, ωστόσο με σκληρή δουλειά και αφοσίωση καθιερώθηκαν στα πλάνα του Λουτσέσκου κι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Ένας από αυτούς ήταν δίχως αμφιβολία ο Τόμας Κεντζιόρα. Τον περσινό Ιούλιο, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την επιστροφή του Πολωνού αμυντικού, ο οποίος έγινε κάτοικος Τούμπας με νέο δανεισμό κυρίως για να αποτελέσει τη δεύτερη επιλογή στη θέση του δεξιού στόπερ πίσω από τον Εκόνγκ, έπειτα κι από τη φυγή του Ίνγκασον. Στα πρώτα ματς του καλοκαιριού τον είδαμε να παίρνει φανέλα βασικού ως δεξιός μπακ, ωστόσο στη συνέχεια τα δεδομένα άλλαξαν.

Ο Τροστ Εκόνγκ αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες σε ότι αφορά την προσαρμογή του κι έτσι ο 30χρονος χρειάστηκε από ακραίος μπακ να γίνει κεντρικός αμυντικός, αρπάζοντας την ευκαιρία από τα... μαλλιά.

Ο Πολωνός των μεγάλων γκολ

Συνολικά την περσινή σεζόν, ο πρωταθλητής Κεντζιόρα μέτρησε 47 εμφανίσεις με τον Δικέφαλο στο στήθος, με απολογισμό 3 τέρματα. Μάλιστα, το αξιοσημείωτο είναι πως ο ίδιος σκόραρε σε «μεγάλα» παιχνίδια, εκεί που η μπάλα... έκαιγε.

Αρχικά βρήκε δίχτυα στον θρίαμβο του ΠΑΟΚ στη Φρανκφούρτη (1-2), όταν κι άνοιξε το σκορ κόντρα στην Άιντραχτ, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε το buzzer beater στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (1-1), το οποίο «λύτρωσε» τους ασπρόμαυρους.

Τέλος, το τρίτο γκολ του Πολωνού ήρθε στη ρεβάνς Κυπέλλου στη Λεωφόρο. Σε ένα ματς-θρίλερ με φόντο την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού, ο Κεντζιόρα διαμόρφωσε το 2-0 στην παράταση, ωστόσο όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, αυτό δεν αποτέλεσε αρκετό...

Το καλοκαιρινό σίριαλ, το «θέλω» του Λουτσέσκου και το αίσιο τέλος

Ένας από τους μεγάλους στόχους του Ράζβαν Λουτσέσκου στο ξεκίνημα αυτής της προετοιμασία, ήταν να μη χάσει τις σημαντικές του μονάδες και να έχει μαζί του το 90% του ρόστερ στο Χορστ, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα στην κάμερα του Sportal.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ταξίδεψε στην Ολλανδία χωρίς να έχουν μπει στο αεροπλάνο δύο παίκτες που πρωταγωνίστησαν πέρυσι με την «ασπρόμαυρη» φανέλα και ο λόγος γίνεται για τους Κεντζιόρα και Μεϊτέ. Ο Γάλλος μέσος δεν έχει πάρει την απόφαση για το μέλλον του και μέχρι στιγμής η υπόθεσή του βρίσκεται στον «αέρα».

Από την άλλη, οι ξαφνικές οικονομικές απαιτήσεις της Ντιανμό Κιέβου για τον Πολωνό στόπερ έμοιαζαν ικανές να τον απομακρύνουν από την Τούμπα, ωστόσο στο φινάλε η λύση βρέθηκε κι έτσι ο ίδιος συμφώνησε με την ομάδα της Θεσσαλονίκης για νέο συμβόλαιο 2+1 χρόνων.