Έμεινε πάλι με άδεια... χέρια ο Κέιν
i

© Imago

Έμεινε πάλι με άδεια... χέρια ο Κέιν

Sportal newsroom 00:24 - 15.07.2024 / Ανανεώθηκε: 00:45 - 15.07.2024

Ο Χάρι Κέιν για ακόμη μία φορά δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιον τίτλο μετά και την ήττα της Αγγλίας από την Ισπανία στον τελικό του Euro 2024.

Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη. Η Ισπανία ήταν η καλύτερη ομάδα σε όλη τη διάρκεια του Euro 2024 στα γήπεδα της Γερμανίας και στον τελικό του Βερολίνου κόντρα στην Αγγλία απέδειξε το γιατί νικώντας με 2-1 και κατακτώντας το πολυπόθητο τρόπαιο.

Η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε επικράτησε 2-1 και κατάφερε να κάνει δικό της το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της περνώντας πρώτη στην «Χρυσή Βίβλο» του Euro.

Σε ακόμη μία διοργάνωση η Αγγλία έφτασε στην πηγή, όμως δεν κατάφερε να πιει... νερό με τον Χάρι Κέιν να μην καταφέρνει ακόμα να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο στην καριέρα του.

Ο 30χρονος διεθνής με την Αγγλία και παίκτης της Μπάγερν Μονάχου τρέχει ένα μοναδικό αρνητικό ρεκόρ, ένα ρεκόρ... ατυχίας θα έλεγε κανείς στις μεγάλες διοργανώσεις τόσο σε συλλογικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Επτά φορές, που έχει δώσει το παρών σε τουρνουά που κρίνουν κάποιον τίτλο, έχει καταφέρει να τερματίσει δεύτερος και να χάσει μέσα από τα χέρια του την ευκαιρία να φύγει νικητής.

Συγκεκριμένα, από την σεζόν 2014-15, όταν ο Κέιν φορούσε τη φανέλα της Τότεναμ δεν κατάφερε να κερδίσει το Λιγκ Καπ Αγγλίας με την ιστορία να επαναλαμβάνεται την σεζόν 2020-21.

To 2016-17 η Τότεναμ τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Τσέλσι στο πρωτάθλημα με τον 30χρονο επιθετικό να στερείται της ευκαιρίας να πανηγυρίσει την Premier League, ενώ το αποκορύφωμα ήρθε δύο χρονιές μετά (2018-19), όταν ηττήθηκαν από τη Λίβερπουλ με 2-0 στον τελικό του Champions League.

Ο Χάρι Κέιν από το 2023 κι έπειτα αναζήτησε νέο προορισμό στην καριέρα του υπογράφοντας με την Μπάγερν Μονάχου σε μία προσπάθεια να βάλει τέλος στα μέχρι τώρα «κακώς κείμενα» της καριέρας του. Αποτέλεσμα; Η γερμανική ομάδα έμεινε μακριά από το πρωτάθλημα και έχασε μέσα από τα χέρια της και το Σούπερ Καπ.

Η σταγόνα που φυσικά ξεχείλισε το ποτήρι είναι η ήττα στο Euro 2024 απέναντι στην Ισπανία (2-1), που ήταν η δεύτερη σερί ήττα σε τελικό μετά την αντίστοιχη στον τελικό του Euro 2020 που κρίθηκε στα πέναλτι κόντρα στην Ιταλία.