Αρχηγείο στο Μαϊάμι, τη νέα βάση του Μέσι στήνει η ομοσπονδία της Αργεντινής για το Κόπα Αμέρικα 2024 και το Μουντιάλ του 2026

Το κτίριο που θα στεγαστεί η ομοσπονδία της Αργεντινής στο Μαϊάμι.

i

©printscreen

Αρχηγείο στο Μαϊάμι, τη νέα βάση του Μέσι στήνει η ομοσπονδία της Αργεντινής για το Κόπα Αμέρικα 2024 και το Μουντιάλ του 2026

Γιώργος Σακελλαρίου 00:06 - 17.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:51 - 14.08.2024

Η ομοσπονδία της Αργεντινής μετακομίζει στο Μαϊάμι, εκεί όπου θα αγωνίζεται στο εξής ο Λιονέλ Μέσι.

Ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται στο Μαϊάμι για τη νέα εμπειρία με την Ίντερ του Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Το νούμερο 10 της Αργεντινής θα μείνει εκεί και θα σκεφτεί αν θα παίξει στο Κόπα Αμέρικα του 2024 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026. Η AFA, ωστόσο, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αργεντινής πρόκειται να ξεκινήσει ένα εντυπωσιακό πρότζεκτ. Τη μεταφορά της σε γραφεία στην πόλη της Φλόριντα.

Σε τρεις μήνες σχεδιάζει να εγκαινιάσει τα νέα γραφεία. Η Εθνική Αργενινής έχει κέντρο logistics στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω του Κόπα Αμέρικα και του Μουντιάλ του 2026. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Τσίκι Τάπια ταξίδεψε για την παρουσίαση του Μέσι από την Ίντερ Μαϊάμι και συναντήθηκε με τον δήμαρχο του North Bay Village, τον Μπρεντ Λέιθαμ, ο οποίος παραχώρησε τη γη για 30 χρόνια στην AFA, ώστε να αναπτύξει τις εγκαταστάσεις.

Αυτές βρίσκονται στο Wynwood, ακριβώς στο κτίριο που δημιούργησε την εντυπωσιακή τοιχογραφία του Μέσι, ο Αργεντινός Μάξι Μπαγκνάσκο. «Και θα έχουμε αυτή την εντυπωσιακή τοιχογραφία στο κέντρο logistics που θα έχουμε για το Κόπα Αμέρικα και το Παγκόσμιο Κύπελλο», τόνισε χαρούμενος ο Τσίκι Τάπια.

Θα είναι ένα συγκρότημα της AFA σε διαφορετικούς ορόφους, το οποίο θα περιλαμβάνει πολλά γραφεία υψηλού επιπέδου, μια αίθουσα για streaming, μια αίθουσα συνεντεύξεων τύπου, χώρους αναψυχής και όλες τις απαραίτητες ανέσεις για ένα κέντρο επιχειρήσεων στο Μαϊάμι. Η συμφωνία είχε ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες και φυσικά έλαβε άλλη διάσταση με την έλευση του Μέσι.

Τα εγκαίνια θα γίνουν σε τρεις μήνες, ενώ δεν θα υπάρχει γήπεδο ποδοσφαίρου. Αργότερα όμως θα κατασκευαστούν τρία γήπεδα που θα χρησιμεύσουν για την ανάπτυξη του αργεντίνικου ποδοσφαίρου στην περιοχή, αλλά και του γυναικείου ποδοσφαίρου που είναι πολύ διαδεδομένο στις ΗΠΑ και οι ομάδες και οι εθνικές ομάδες που βρίσκονται στο Μαϊάμι θα μπορούν να προπονούνται εκεί και να εκμεταλλεύονται τις εγκαταστάσεις. Θα είναι ουσιαστικά και το πρώτο επίσημο βήμα της AFA στις ΗΠΑ.