Κέβιν Ντε Μπρόινε: Ή τώρα ή ποτέ για Σαουδική Αραβία

Κέβιν Ντε Μπρόινε

i

©Photo by Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images/Ideal Images

Κέβιν Ντε Μπρόινε: Ή τώρα ή ποτέ για Σαουδική Αραβία

Κώστας Τόπας 10:17 - 07.06.2024 / Ανανεώθηκε: 10:17 - 07.06.2024

Ο Βέλγος Κέβιν Ντε Μπρόινε, που θα κλείσει τα 33 στα μέσα του Euro 2024, φαίνεται πως έχει το μέλλον του πιο ανοιχτό από ποτέ στη Μάντσεστερ Σίτι.

Η «απειλή» από τη Σαουδική Αραβία φαίνεται ξεκάθαρη γύρω από τα αστέρια για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου της χώρας. Σε αυτό που ξεκίνησε ως ένα κίνημα που έφερε παίκτες να προσελκύσουν τα φώτα της δημοσιότητας, η στρατηγική που θέλουν επίσης να εφαρμόσουν στο σαουδαραβικό ποδόσφαιρο είναι να υπογράψουν παίκτες που βρίσκονται σε μια κορυφαία στιγμή της καριέρας τους.

Φυσικά, φαίνεται ότι αυτό το σχέδιο δεν περιλαμβάνει να αφήσουμε στην άκρη το γεγονός ότι οι παίκτες που είναι ήδη στα τριάντα τους μπορούν να ξεκινήσουν μια νέα πορεία στην Σαουδική Αραβία.

Ποια είναι η σύζυγος του Ντε Μπρόινε που έδωσε το «πράσινο φως» για μεταγραφή στην Σαουδική Αραβία
PREMIER LEAGUE

09:44 - 05.06.2024

Ποια είναι η σύζυγος του Ντε Μπρόινε που έδωσε το «πράσινο φως» για μεταγραφή στην Σαουδική Αραβία

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε αποκάλυψε ότι η σύζυγος του είναι θετική στην αποχώρηση του από τη Μάντσεστερ Σίτι εάν κι εφόσον φτάσει πρόταση από ομάδα της Σαουδικής Αραβίας.

Το τελευταίο κρούσμα που έχει κάνει θραύση είναι αυτό του Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός, ο οποίος κοντεύει να λύσει το συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Σίτι - το οποίο ισχύει μέχρι τον Ιούνιο του 2025 - άφησε ανοιχτή την πόρτα για μια πιθανή μεταγραφή στο μέλλον που θα τον οδηγήσει σε ένα πιο εξωτικό πρωτάθλημα. Μια αλλαγή σκηνικού που, επιπλέον, ο Βέλγος ποδοσφαιριστής ανέφερε ως πιθανή λόγω των ποσών που κινούνται για να τραβήξουν την προσοχή των σταρ της Ευρώπης.

Με την υποστήριξη της συζύγου του, ο πρωταθλητής της Premier League βρίσκεται σε μια σημαντική στιγμή στην καριέρα του. Στα 33 του -που θα γίνει στα μέσα του Euro 2024 με το Βέλγιο- έχει ήδη κερδίσει τα πάντα με την αγγλική ομάδα και μετά τις επιτυχίες που σημειώθηκαν, κάνοντας ένα βήμα «στο πλάι» σε επίπεδο συλλόγων θα μπορούσε να έχουν περισσότερο νόημα. Η αλήθεια είναι ότι οι δηλώσεις του έρχονται μετά από μια σεζόν που θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο καμπής, με έναν περίπλοκο τραυματισμό και να πρέπει να «ανακτήσει» τη θέση του στην γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ.

Έχοντας συμπληρώσει 100 παιχνίδια με την εθνική Βελγίου, μαζί με την οικογένειά του, είναι αδιαμφισβήτητο να σκεφτόμαστε τη φιγούρα του Ντε Μπρόινε ως μια εξαιρετικής σημασίας σε διεθνές επίπεδο και με την ομάδα που ηγείται ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Ωστόσο, παρόλα αυτά, είναι επίσης αδύνατο να μην εγείρουμε ερωτήματα για το τι μπορεί να θέλει από την καριέρα του στο εγγύς μέλλον μετά από αυτές τις δηλώσεις (κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει το μέλλον του Καταλανού προπονητή, ο οποίος ολοκληρώνει το συμβόλαιό του στο Μάντσεστερ το 2025). Ήταν πάντα αρκετά σταθερός στα βήματά του.

Με εννέα σεζόν πίσω του ως Πολίτης, και παρά το γεγονός ότι ο παίκτης από τη Γάνδη ανέφερε ότι δεν τα σκέφτεται όλα αυτά αυτή τη στιγμή, οι δρόμοι θα μπορούσαν να ανοίξουν γι' αυτόν με τη Σαουδική Αραβία να περιπλανάται. Χωρίς τίποτα να αποδείξει, και με έναν χρόνο να απομένει μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του, τώρα είναι η ώρα για τη Μάντσεστερ Σίτι να κάνει μια κίνηση για να επεκτείνει την ιστορία μιας από τις φιγούρες του συλλόγου.