Η σημαία στον ιστό της: Ο Κιελίνι επέστρεψε στη Γιουβέντους

Τζόρτζιο Κιελίνι - Φωτ. IMAGO

Η σημαία στον ιστό της: Ο Κιελίνι επέστρεψε στη Γιουβέντους

Κώστας Τόπας 12:47 - 15.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:47 - 15.09.2024

Η Γιουβέντους επισημοποίησε την επιστροφή του θρυλικού παίκτη της, Τζόρτζιο Κιελίνι στην ομάδα για να πραγματοποιήσει έργο θεσμικής εκπροσώπησης.

Το ότι ο Τζόρτζιο Κιελίνι (40 ετών) κουβαλά στο αίμα του τα χρώματα των «μπιανκονέρι» είναι κάτι που δεν αμφιβάλλει κανείς. Αλλωστε πέρασε 17 ολόκληρες σεζόν στη Γιουβέντους, ζώντας τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου του υποβιβασμού στη Serie B το 2006. Ολα αυτά κέρδισαν τον θαυμασμό, την αναγνώριση και την άνευ όρων και αιώνια αγάπη των οπαδών της Γιουβέντους.

Τώρα, ο σύλλογος επιβεβαίωσε την επιστροφή του θρύλου του στην ομάδα. Οχι όμως ως ποδοσφαιριστής, αφού ο πρώην διεθνής Ιταλός αμυντικός κρέμασε τα παπούτσια του το 2022, μετά από 13 αγώνες στο MLS για την Λος Άντζελες FC, την τελευταία του ομάδα στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ο Κιελίνι επιστρέφει στη Γιουβέντους για να πραγματοποιήσει θεσμική εκπροσώπηση, όπως ανακοίνωσε αυτή την Κυριακή η ιταλική ομάδα. Στη δήλωση, ο σύλλογος από το Τορίνο διαβεβαιώνει ότι από αυτή τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, ο Κιελίνι «θα φορά τη φανέλα του αρχηγού της Γιουβέντους ως επικεφαλής των θεσμικών σχέσεων για την ποδοσφαιρική ομάδα».

Θα το κάνει υπό την καθοδήγηση του Διευθύνοντος Συμβούλου, Μαουρίτσιο Σκαβανίνο. 

«Ο Τζόρτζιο Κιελίνι δεν έπαψε ποτέ να είναι Μπιανκονέρο: στην καρδιά του, στην ψυχή του, στις αξίες που πάντα ερμήνευε, εντός και εκτός γηπέδου. Από τις 16 Σεπτεμβρίου, θα φορά τη φανέλα του προπονητή, ξεκινώντας ένα διοικητικό ταξίδι που θα τον δει να εκπροσωπεί τον Σύλλογο σε σχέσεις με εθνικούς και διεθνείς ποδοσφαιρικούς θεσμούς. Αυτός ο ρόλος ταιριάζει απόλυτα με την εκπαίδευση που απέκτησε ο Τζόρτζιο στον ακαδημαϊκό του τομέα, αλλά και με τη φιγούρα του ως άνδρα, ποδοσφαιριστή, αρχηγού και θρύλου της Γιουβέντους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση των «μπιανκονέρι».