Βίωσε ως παιδί τη σεξουαλική κακοποίηση και τώρα υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση του ήπατος: Η συγκλονιστική ιστορία του πρώην Άγγλου σούπερ σταρ της Premier League

Κίερον Ντάιερ

i

Κίερον Ντάιερ/©Photo by Christopher Lee/Getty Images

Βίωσε ως παιδί τη σεξουαλική κακοποίηση και τώρα υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση του ήπατος: Η συγκλονιστική ιστορία του πρώην Άγγλου σούπερ σταρ της Premier League

Ελένη Ανδρικοπούλου 15:21 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:56 - 14.08.2024

Ο άλλοτε Βρετανός μέσος των Νιουκάστλ και Γουέστ Χαμ και νυν προπονητής της Τσέστερφιλντ, Κίερον Ντάιερ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, καθώς υποβλήθηκε πρόσφατα σε μεταμόσχευση ήπατος.

Σε μία από τις πιο συγκινητικές ιστορίες στο χώρο του ποδοσφαίρου πρωταγωνιστεί ο Κίερον Ντάιερ. Αποσύρθηκε από τα γήπεδα το 2013, έχοντας περάσει κατά σειρά από Ίπσουιτς, Νιούκαστλ, Γουέστ Χαμ, ΚΠΡ και Μίντλεσμπρο. Κατέγραψε επίσης 33 συμμετοχές με την Αγγλία από το 1999 ως το 2007 παίζοντας στο Μουντιάλ του 2002 και το Euro 2004.

Ο Ντάιερ έδωσε «μάχες» και στον αγωνιστικό χώρο αλλά τη μεγαλύτερη την έδωσε εκτός των τεσσάρων γραμμών. Τον Οκτώβριο του 2021 αποκάλυψε ότι πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια του ήπατος, την πρωτοπαθή σκληρυντική χολαγγείτιδα.

«Δυστυχώς, διαγνώστηκα με μια πάθηση του ήπατος πριν από μερικά χρόνια, που θα με οδηγούσε μια μέρα στο να χρειαστώ μεταμόσχευση. Την επόμενη εβδομάδα, τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ορίσουν το πότε πρέπει να περάσω από αυτήν τη διαδικασία.

Παραμένω αισιόδοξος και θα ξεπεράσω αυτή τη μικρή δυσκολία. Είμαι ευγνώμων στον σύλλογο, τους φιλάθλους και το ευρύ κοινό για τα μηνύματα υποστήριξής τους την περασμένη εβδομάδα. Θα ήθελα να ζητήσω από όλους τώρα να σεβαστούν το ιδιωτικότητά μου και την ιδιωτικότητα της οικογένειάς μου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ντάιερ για το πρόβλημα της υγείας του.

Η είδηση που του άλλαξε τη ζωή 

Ο Ντάιερ, ένα από τα αστέρια της Πρέμιερ Λιγκ την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, μοιράστηκε δημόσια ότι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. «Αισθάνομαι πιο υγιής από ποτέ... Σε εύθετο χρόνο ελπίζω να επιστρέψω να προπονούμαι και να εργάζομαι, αλλά ζητώ με σεβασμό και για μένα και για την οικογένειά μου αυτή τη στιγμή, καθώς προσπαθώ για αυτό και ελπίζω να είναι μια πλήρης ανάκαμψη».

«Το 2019 διαγνώστηκα με πρωτοπαθή σκληρυντική χολαγγειίτιδα, μια χρόνια πάθηση του ήπατος που δεν έχει θεραπεία. Από εκείνη την ημέρα ήξερα ότι θα χρειαζόμουν μεταμόσχευση. Πριν από τρεις μήνες εισήχθηκα στο νοσοκομείο Addenbrooke's στο Cambridge. Πριν από δεκαπέντε μέρες ήρθε η είδηση ​​που άλλαξε τη ζωή μου: επρόκειτο να λάβω ένα νέο ήπαρ και να υποβαλλόμουν γρήγορα σε μεταμόσχευση. Σήμερα το πρωί πήρα εξιτήριο από το νοσοκομείο. Το να λέω απλά "ευχαριστώ" στο προσωπικό του νοσοκομείου είναι λίγο. Ήταν όλοι εξαιρετικοί. 

Ξέρω ότι το συκώτι που μου δόθηκε προέρχεται από κάποιον παρόμοιας ηλικίας με εμένα και αυτό είναι πραγματικά συγκινητικό. Είναι τεράστια η γενναιοδωρία και η καλοσύνη και θα φροντίσω να το αξιοποιήσω στο έπακρο.

Είναι ενδιαφέρον ότι το ποδόσφαιρο ήταν ακόμα πιο σημαντικό για μένα αυτό το διάστημα. Έχω παρακολουθήσει περισσότερους αγώνες από το κρεβάτι μου στο νοσοκομείο τους τελευταίους τρεις μήνες από οποιαδήποτε άλλη περίοδο της ζωής μου», είπε ο πρώην ποδοσφαιριστής. 

Η σεξουαλική κακοποίηση 

To 2018 o Ντάιερ μίλησε στην εφημερίδα «Daily Mail» για την τραυματική εμπειρία που είχε σε ηλικία 12 ετών, όταν ο θείος του τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά. 

«Δεν είμαι μόνο εγώ το θύμα, αλλά όλη η οικογένειά μου. Είναι μάλλον πιο σκληρό γι' αυτούς. Γιατί τον εμπιστεύτηκαν. Άφησαν όλα τα παιδιά τους να τους προσέχει αυτός. Τον είχαν ως είδωλο», είχε πει. 

Με 75 χιλιάδες δολάρια «καθάρισε» ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ - Είχε συλληφθεί πριν μία εβδομάδα για κακοποίηση της συντρόφου του (vids)
NBA

09:48 - 18.09.2023

Με 75 χιλιάδες δολάρια «καθάρισε» ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ - Είχε συλληφθεί πριν μία εβδομάδα για κακοποίηση της συντρόφου του (vids)

Ελεύθερος με περιοριστικά μέτρα και αφού πρώτα πλήρωσε την εγγύηση, αφέθηκε ο νεαρός γκαρντ των Χιούστον Ρόκετς, Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ, σχεδόν μία εβδομάδα μετά την επίθεσή του στην Κίσρε Γκόντρεζικ, την οποία και έστειλε με χτυπήματα στο νοσοκομείο.

«Μου είχε πει ότι θα μου αγόραζε πολλές σοκολάτες. Κατέβασε το παντελόνι μου μέχρι τους αστραγάλους. Ήξερα ότι έκανε κάτι πολύ κακό, αλλά είχα παγώσει. Δεν μπορούσα να κινηθώ. Δεν μπορούσα να μιλήσω. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Τότε κατέβασε το κεφάλι του και άρχισε να μου κάνει στοματικό σεξ. Ξέρεις τι είναι να έχεις τέτοιους εφιάλτες και να μην μπορείς να ουρλιάξεις; Έτσι ήταν. Τελικά κατάφερε να τον απωθήσω και να ανεβάσω το παντελόνι μου. Τότε αυτός μου είπε να μην το πω σε κανέναν και να μείνει μυστικό», πρόσθεσε ο Ντάιερ. 

Tags: