Πέταξε για Αγγλία και υπογράφει στη Λίβερπουλ ο Κιέζα (vid)

Φεντερίκο Κιέζα - Φωτ. IMAGO

Πέταξε για Αγγλία και υπογράφει στη Λίβερπουλ ο Κιέζα (vid)

Κώστας Τόπας 15:05 - 28.08.2024

Ο Φεντερίκο Κιέζα ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αγγλία, προκειμένου να βάλει την υπογραφή του στη Λίβερπουλ.

Ο Φεντερίκο Κιέζα αποχωρεί από τη Γιουβέντους. Ο Ιταλός εξτρέμ, που δεν ήταν στα πλάνα του Τιάγκο Μότα, ήρθε σε συμφωνία με τη Λίβερπουλ, η οποία θα πληρώσει στους «μπιανκονέρι» περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ συν μπόνους . Ο Ιταλός ποδοσφαιριστής φεύγοντας από το Τορίνο θέλησε να χαιρετήσει τους οπαδούς της Γιουβέντους.

«Έτοιμος να ξεκινήσω αυτή τη νέα περιπέτεια, ήθελα να αποχαιρετήσω τους οπαδούς της Γιουβέντους. Ευχαριστώ για τη στοργή και για αυτά τα χρόνια, θα σας κουβαλάω στην καρδιά μου και χάρη στη Γιουβέντους.

Είναι λυπηρό να αφήνω τη Γιουβέντους έτσι. Είναι λυπηρό, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη νέα περιπέτεια, είμαι πολύ χαρούμενος και η οικογένειά μου και ανυπομονούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιταλός μεσοεπιθετικός.

Ο Κιέζα ήταν στα πλάνα της Γιουβέντους υπό τον προηγούμενο προπονητή Μασιμιλιάνο Αλέγκρι την περασμένη σεζόν, σημειώνοντας 10 γκολ και τρεις ασίστ σε 37 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Η σεζόν 2023-24 ήταν η πρώτη πλήρης χρονιά του Κιέζα από τότε που υπέστη κάκωση πρόσθιου χιαστού συνδέσμου τον Ιανουάριο του 2022, που τον άφησε εκτός δράσης για περίπου εννέα μήνες.

Προηγουμένως πρωταγωνίστησε για την Ιταλία κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της στο Euro του 2021 και εκπροσώπησε επίσης τη χώρα του στην έκδοση νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, καθώς έμεινε νοκ άουτ στους «16». Από τότε που μετακόμισε στο Τορίνο, ο Κιέζα σκόραρε 32 γκολ σε 131 αγώνες για τη Γιουβέντους. Προηγουμένως, σκόραρε 34 φορές σε 154 παιχνίδια με τη Φιορεντίνα.

Ο Κιέζα θα βάλει την υπογραφή του με τους «Reds» σε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών κι εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να επισημοποιηθεί η μεταγραφή του.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!