Μάγκας ο Ολυμπιακός με killer τον Ελ Αραμπί πήρε το θρίλερ με την Κηφισιά

Μάγκας ο Ολυμπιακός με killer τον Ελ Αραμπί πήρε το θρίλερ με την Κηφισιά

Γιώργος Σακελλαρίου 18:58 - 14.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:37 - 14.08.2024

Οι Πειραιώτες αν και προηγήθηκαν 2-0, έμειναν στο πρώτο ημίχρονο με δέκα παίκτες. Η Κηφισιά έφτασε στο 2-2, ο Ολυμπιακός είδε να του ακυρώνονται δύο γκολ, αλλά στο τέλος μίλησε ο εκτελεστής Ελ Αραμπί κι έτσι οι «ερυθρόλευκοι» απέδρασαν από την Καισαριανή με 3-2. Αποβλήθηκαν Ρέτσος, Κρισιούμα, πρώτο γκολ για τον Ναβάρο και πρώτη ασίστ για τον Μάρτινς.

Στην Καισαριανή παίχτηκε το θρίλερ της 18ης αγωνιστικής στη Stoiximan Superleague. Ο Ολυμπιακός θεωρητικά είχε εύκολο έργο κόντρα στην ουραγό Κηφισιά κι αυτό φάνηκε κι όταν προηγήθηκε 2-0 με γκολάρα του Μασούρα κι ένα πέναλτι του Ναβάρο, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό.

Στο 44', όμως, αποβλήθηκε ο Ρέτσος, ο οποίος δεν θα παίξει στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό κι αμέσως μετά η Κηφισιά μείωσε. Οι Πειραιώτες είδαν να τους ακυρώνεται γκολ για το 3-1 και στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με πέναλτι. Κατόπιν, ακυρώθηκε γκολ του Ελ Αραμπί, όμως, ο Μαροκινός είχε κι άλλο γκολ στη φαρέτρα του. Σε σέντρα του Μάρτινς, η πρώτη του ασίστ στην Ελλάδα, έκανε το 3-2 και υπέγραψε τη δραματική νίκη της ομάδας του κόντρα στην Κηφισιά, η οποία επίσης τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες!

Γκολάρα ο Μασούρας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με διάθεση το ματς, οι παίκτες του είχαν ενέργεια, τρεξίματα και στο 11’ έγινε το 1-0 με απίθανη εκτέλεση του Μασούρα. Ο διεθνής εξτρέμ, ο οποίος δείχνει να βρίσκεται σε φόρμα, έπιασε ένα τρομερό αριστερό σουτ ένα μέτρο εκτός περιοχής και σημάδεψε το δεξί παραθυράκι του Κρίστινσον!

Άνοιξε λογαριασμό ο Ναβάρο

Αυτό το γκολ έδωσε ψυχολογία τους Πειραιώτες. Στο 13’ σουτ του Φορτούνη έξω από την περιοχή, μπλόκαρε οχέρια του Κρίστινσον. Στο 14’ είχε την πρώτη τελική η Κηφισιά, αλλά ο Κρισιούμα αστόχησε σε σουτ, ενώ στο 18’ σε γύρισμα του Κίνι, ο Ναβάρο δεν πρόλαβε τη μπάλα.

Στο 27’ σ’ εκπληκτική αντεπίθεση της Κηφισιάς, ο Κρισιούμα εντός περιοχής πλάσαρε κι έβαλε την κόντρα σε κόρνερ ο Μπιανκόν.

Στο 31’ ο Μασούρας έδωσε στον Ροντινέι, το γύρισμά του κόπηκε, ο Φορτούνης σέντραρε και η κεφαλιά του Ναβάρο κατέληξε στα χέρια του Κρίστινσον.

Στο 39’ έγινε το 2-0. Σε μονομαχία του Καρβάλιο με τον Κρισιούμα, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Βραζιλιάνου και ο Μανούχος έδωσε το πέναλτι. Στη δεξιά γωνία πλάσαρε ο Ναβάρο σημειώνοντας το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα, ενώ ο Κρίστινσον έμεινε όρθιος.

Αποβολή κι 1-2!

Στο 43’ αριστερό σουτ του Φορτούνη εκτός περιοχής, μπλόκαρε ο Κρίστινσον και στο 44’ οι Πειραιώτες έμειναν με δέκα παίκτες. Ο Ρέτσος είδε την πρώτη κάρτα σε μονομαχία με τον Οζέγκοβιτς κι αντίκρισε τη δεύτερη στο 44’ πάλι για μαρκάρισμα στον Σέρβο! Έτσι, αποβλήθηκε και χάνει τη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Τετάρτη.

Στο 45’+2’ οι γηπεδούχοι μείωσαν. Σε εκτέλεση φάουλ, ο Τζολάκης απομάκρυνε, αλλά συγκρούστηκε με τον Μαντί Καμαρά, η μπάλα κατέληξε στον Μιλίσεβιτς κι αυτός με αριστερό σουτ από τα 30 μέτρα έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία!

Ακυρώθηκε γκολ!

Ο Καρβαλιάλ λόγω της αποβολής του Ρέτσου, απέσυρε τον Ποντένσε κι έριξε στη μάχη τον Ντόη. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και με δέκα παίκτες ήταν αυτοί που απειλούσαν. Στο 52’, μάλιστα, σκόραραν, αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Φάουλ του Φορτούνη, κεφαλιά του Ροντινέι στην καρδιά της άμυνας, η μπάλα κόντραρε στον Μασούρα κι άλλαξε πορεία για το 3-1. Η μπάλα, ωστόσο, βρήκε στο χέρι του Μασούρα. Ήταν κοντά στο σώμα του, αλλά επειδή κατέληξε στα δίχτυα η μπάλα, προφανώς έκρινε ο διαιτητής ότι υπάρχει φάουλ.

Ισοφάριση με πέναλτι

Σαν να μην έφτανε αυτό στο 64’ έγινε το 2-2! Σ’ εκτέλεση φάουλ από δεξιά, ο Μπιανκόν στη διεκδίκηση της μπάλας σήκωσε ανεξήγητα το χέρι κι έκανε πέναλτι! Ο Μανούχος έδειξε την άσπρη βούλα και ο Οζέγκοβιτς ευστόχησε για το 2-2.

Νέο ακυρωθέν γκολ!

Ο Καρβαλιάλ μετά το 2-2 πέρασε στο ματς τον Ελ Αραμπί και ο Μαροκινός φορ βρήκε δίχτυα στο 69’ με θαυμάσια κεφαλιά σε σέντρα του Καρβάλιο. Το γκολ ελέγχθηκε και ακυρώθηκε μέσω VAR, διότι ο Ελ Αραμπί ήταν εκτεθειμένος!

Αντί για πέναλτι οφσάιντ

Στο 81’ έγινε ξανά χαμός. Σ' εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Μασούρας πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε δεξιά στον αμαρκάριστο Ντόη κι αυτός στο ύψος της μικρής περιοχής έκανε ένα άτσαλο πλασέ κι έστειλε τη μπάλα άουτ! 

Ο Μανούχος, ωστόσο, κλήθηκε από τον Παπαδόπουλο να πάει στο VAR για να δει αν υπήρχε πέναλτι σε τράβηγμα στον Ροντινέι. Ο Μανούχος, αφού είδε τη φάση ενημέρωσε ότι είναι πέναλτι, αλλά θα δει αν υπάρχει οφσάιντ. Μπήκαν οι γραμμές και φάνηκε ότι ήταν οφσάιντ ο Βραζιλιάνος!

Λύτρωση με Ελ Αραμπί!

Ο Ολυμπιακός, παρά τα όσα στραβά του έτυχαν στο ματς με δύο γκολ που ακυρώθηκαν και την αποβολή του Ρέτσου, συνέχισε να είναι κυρίαρχος στο ματς και στο 85’ βρήκε γκολ που μέτρησε. Ο Μαρτίνς στο 83’ πέρασε στο ματς και στο 85’ έβγαλε εξαιρετική σέντρα από δεξιά και ο Ελ Αραμπί πάλι σηκώθηκε πιο ψηλά στην καρδιά της άμυνας και με κεφαλιά έκανε το 3-2!

Νέα αποβολή!

Στο 93' έμεινε με δέκα παίκτες και η Κηφισιά, αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για μαρκάισμα στον Μαρτίνς ο Κρισιούμα.

Σκηνές απείρου κάλλους στο Κηφισιά – Ολυμπιακός: Ο Μανούχος εξηγούσε τι βλέπει στο VAR, έτρεχε έξαλλος ο Καρβαλιάλ – Όλοι οι διάλογοι (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:54 - 14.01.2024

Σκηνές απείρου κάλλους στο Κηφισιά – Ολυμπιακός: Ο Μανούχος εξηγούσε τι βλέπει στο VAR, έτρεχε έξαλλος ο Καρβαλιάλ – Όλοι οι διάλογοι (vid)

Απίστευτες εικόνες στο Κηφισιά - Ολυμπιακός, με τον Μανούχο να προσπαθεί να εξηγήσει τι βλέπει στο VAR, ενώ ο Κάρλος Καρβαλιάλ ήταν έξω φρενών....

Ο MVP

Ο Ελ Αραμπί μπήκε στο 65' και είχε ένα γκολ που ακυρώθηκε κι ένα που μέτρησε κι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Ασφαλώς και παίρνει το βραβείο του κορυφαίου.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Φυσικά στο γκολ του Ελ Αραμπί. Με το σκορ στο 2-2, ο Ελ Αραμπί αξιοποίησε την εξαιρετική σέντρα του Μάρτινς κι έκρινε την αναμέτρηση.

Κηφισιά (Ντέιβιντ Νίλσεν): Κρίστινσον, Μασούρας, Γκόμπελιτς, Ιπαλίμπο, Βαφέας, Ίλιεφ (65’ Κλωναρίδης – 77’ λ.τρ. Κωνσταντακόπουλος), Πέιος, Μιλίσεβιτς, Μπιφουμά, Κρισιούμα, Οζέγκοβιτς.

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Τζολάκης, Ροντινέι (83’ Μάρτινς), Κίνι, Μπιανκόν, Ρέτσος, Καμαρά (83’ Αλεξανδρόπουλος), Καρβάλιο, Μασούρας, Φορτούνης (88’ Ορτέγκα), Ποντένσε (46’ Ντόη), Ναβάρο (65’ Ελ Αραμπί).